Türkiye Yardım Seven

Türkiye Yardım Sevenler Derneği’nin 81. yıl dönümü nedeniyle, Türkiye genelinde başlattığı ’81 İlde 81 Anaokulu’ kampanyası kapsamında, Türkiye Yardım Sevenler Derneği İnegöl Şubesi tarafından iç tefrişatı düzenlenen Kulaca İlköğretim Okulu Anasınıfı, dün düzenlenen törenle hizmete açıldı. Türkiye Yardım Sevenler Derneği İnegöl Şubesi Başkanı Kevser İrgin, tefrişatını gerçekleştirdikleri Kulaca İlköğretim Okulu Anasınıfı’nda 23 öğrencinin eğitim göreceğini belirterek, projenin maliyetinin 5 bin TL olduğunu kaydetti.

Dün saat 14.00’de Kulaca İlköğretim Okulu’nun bahçesinde düzenlenen törene, AK Parti Bursa Milletvekili Sedat Kızılcıklı, Kaymakam Durmuş Gençer, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, Saadet Partisi İlçe Başkanı Bahri Urgun, SP Belediye Meclis üyesi Ahmet Kara, Türkiye Yardım Sevenler Derneği İnegöl Şubesi Başkanı Kevser İrgin ve yönetim kurulu üyeleri, Türkiye Değişim Hareketi İnegöl İlçe Başkanı Fahrettin Baykan, Kulaca Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Ahmet Uğur, Atatürkçü Düşünce Derneği İnegöl Şube Başkanı Muharrem Elmacı, Kulaca İlköğretim Okulu Müdürü Şükrü Merel, öğretmenler, öğrenciler  ve köylüler katıldılar.

Açılış törenin ilk konuşmasını Kulaca İlköğretim Okulu Müdürü Şükrü Merel yaptı.

Şükrü  Merel, “2001 yılında yeni binasına taşınan okulumuzu her yıl bir adım daha öne taşımanın gayreti içinde olduk. Bu konuda muhtarımız Mehmet Çevik ile öğrenci velililerimizin ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün desteğini hep yanımızda hissettik. En sıkıştığımız anda Kulaca Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatif Başkanı Ahmet Uğur’u,  bir eğitim gönüllüsü olarak hep yanımızda gördük. Gönlü bizden yana olan eğitim için bir adım atmaya çalışan dostlara teşekkür ederiz” dedi.

Yerel imkanlarla aşamadıkları bir kısım sorunlarının da var olduğunu belirten Merel, “Bunlardan en önemsediğim birincisi anasınıfı ikincisi de Fen laboratuarımızın olmayışı idi. Birinci sorunumuza Türkiye Yardım Sevenler Derneği İnegöl Şubesi yetişti. Kısa sürede yaptıkları gayretli çalışmalarla Derneğin 81. yılına yakışır bir çalışmanın içinde olup, Anasınıfımızı sıcacık bir yuva haline getirdiler. Çocuklarımızı sevindirdiler, velilerimizi ve öğretmenlerimizi mutlu ettiler. Türkiye Yardım Sevenler Derneği İnegöl Şubesinin yaptığı bu önemli hizmet, eğitim camiamız tarafından takdirle anılacaktır. Okulumuzun 2. önemli sorunu olan  Fen laboratuarının açılması konusunda da Milli Eğitim Müdürümüz Mehmet Baştürk gerekli girişimleri yaparak bizleri umutlandırdı” diye konuştu. Merel,  okul bahçesinde anasınıfı öğrencilerinin güzel vakit geçirmesi için bir park oluşturulmasını istediklerini de sözlerine ekledi.

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk ise konuşmasında, “Türkiye Yardım Sevenler Derneği İnegöl Şubesi’nin eğitim konusunda birçok katkıları oldu. Kulaca Köyü İlköğretim Okulu Anasınıfında böyle bir tefrişat yapılması bizi çok memnun etmiştir. 1997 yılından itibaren zorunlu eğitim 8 yıla çıktı. Bu yıldan itibaren Türkiye’nin 32 ilinde okul öncesi eğitim zorunlu hale getirildi. Tüm Türkiye genelinde okul öncesi eğitim zorunlu hale getirilecek. Dolayısı ile okul öncesi eğitimi iki yıl içinde yüzde yüze çıkarmak için çalışmalar yapıyoruz. İlçemizde bulunan her İlköğretim Okulu bünyesinde Anasınıfı açmak için çalışıyoruz. İlköğretim okullarının 104 şubesinde toplam 2 bin civarında Anasınıfı öğrencimiz eğitim görmektedir. İki yıl içerisinde İnegöl’ün bütün belde ve köylerinde Anasınıfı oluşturmuş olacağız” dedi.

Türkiye Yardım Severler Derneği İnegöl Şubesi Başkanı Kevser İrgin ise, 1928 yılında Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün onayı ile kurulan derneğin, 81. yılını kutladıklarını, 81 yaşında olan bu dernekte çalışmaktan şeref duyduklarını belirterek, “81. şeref yılında genel merkezimizin aldığı kararla ’81 İlde 81 Anasınıfı’ kampanyası başlatıldı. Anasınıfı oluşturma konusunda Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk ile görüşmelerimiz sonucunda Kulaca İlköğretim Okulu’nun Anasınıfının düzenlenmesi konusuna karar verdik. Yaz boyu çalışmalarımıza devam ettik. Bunu başarabildiysek, ne mutlu bize” diyerek, tanınan, göz önünde olan bir dernek olmadıklarını, yardımları sessiz bir şekilde yaptıklarını kaydetti.

AK Parti Bursa Milletvekili Sedat Kızılcıklı ise, Türkiye’de de dünyada olduğu gibi eğitim yaşının küçüldüğünü bildirerek, ‘Ağaç Yaş İken Eğilir’ misali eğitim yaşının düştüğünü, bu doğrultuda Türkiye genelinde 32 İlde okul öncesi eğitimin zorunlu hale getirildiğini 2 yıl içerisinde ise bütün Türkiye geneline okul öncesi eğitimin zorunlu hale getirileceğini söyledi.

200 öğrenci için bir Anaokulu inşa edildiğini ifade eden Milletvekili Kızılcıklı, “Fakat bu Anaokulu bir İlköğretim, bir lise gibi değil, her sene mezun veriyor. Dolayısı ile 4-5 sene sonra o anaokulunun kapasitesi 750’ye çıkıyor. Anaokullarına yapılan hizmetler aslında diğer okullara göre eşdeğerdir. Türkiye’nin geneline baktığınızda, bugün her İlde bir üniversite varsa, 130 bin derslik yapıldıysa, okullarımızda bilgisayar laboratuarları oluştuysa, ders kitapları ücretsiz hale getirildiyse bu büyük hizmet göz ardı edilmemelidir. 7 senelik dönem içerisinde İnegöl’de derslik sayısını yüzde 47 artırdık. Değişmeyen gündemimiz eğitimdir. Türkiye Yardım Sevenler Derneği İnegöl Şubesi, reklam değil gerçekten yardım yapıyor. Kendilerini bu güzel hizmetlerinden dolayı tebrik ediyorum” dedi.

Törenin son konuşmasını yapan Kaymakam Durmuş Gencer ise, eğitim konusunun en hassas yeri okul öncesi olduğunu kaydetti. Eğitime yapılan katkının çok önemli olduğunu vurgulayan Kaymakam Gençer,  “Okul öncesi eğitim için yapılan harcamalar ve yardımlar ise daha da büyük önem kazanır. Bize göre bir ülkenin geleceğine en büyük destek, eğitimine verilen destektir. Bu nedenle güzel bir ekip çalışmasına imza atan Türkiye Yardım Sevenler Derneği İnegöl Şube Yönetimine Kulaca Köyü adına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Anasınıfı öğrencilerini temsilen Sıla Bakadur isimli minik öğrenci Türkiye Yardım Sevenler Derneği İnegöl Şube yönetimine bir buket çiçek takdim ederken, AK Parti Bursa Milletvekili Sedat Kızılcıklı’da günün anısına Başkan Kevser İrgin’e bir plaket verdi.

Tören, yapılan tefriş sonucu yeni bir yüze kavuşan Kulaca Köyü İlköğretim Okulu Anasınıfının açılışının yapılıp, katılanlara ikramlarda bulunulmasıyla son buldu.

 

Editör: TE Bilişim