Şehir merkezindeki konforu kırsal mahallelere taşıyan projelere imza atan İnegöl Belediyesi, Kulaca Mahallesi’nde de yeni bir meydan düzenlemesi çalışmasının startını verdi. Mevcut mahalle meydanını düzenleyerek daha modern ve kullanışlı bir meydan yapılması hedeflenirken, Belediye Başkanı Alper Taban devam eden çalışmaları bugün yerinde inceledi.

DAHA YAŞANABİLİR ALANLAR…

Belediye Başkan Vekili Turgay Yel ile AK Partili yöneticilerin de katıldığı incelemede, Başkan Taban mahalle sakinleriyle de bir araya gelerek çalışmalara ilişkin istişarelerde bulundu. İnceleme sırasında bir açıklama da yapan Başkan Taban, “Kulaca Mahallemizde meydan düzenleme çalışması için bir araya geldik. Bildiğiniz gibi şehrimizde ihtiyaç olan her alanda kurum olarak var olmaya, çözümler üretmeye, çözüm odaklı bakmaya, içinde insan varsa ona en güzel hizmeti götürmek adına adımlarımızı bir bir atıyoruz. Bunlarla ilgili geçmişteki planlamamız devam ediyor ama tabi üzerine biz de neler koyabiliriz çabası içerisindeyiz. Daha yaşanabilir alanlar, mekanlar oluşturmamız gerekiyor. Burada geçmişte dikilen çınarların gölgesinde insanlarımız oturup çay kahve içiyor, sohbet ediyorlar. Bizde bunu daha nasıl güzelleştirebiliriz çabası içerisindeyiz” dedi.

SOSYALLEŞİLEBİLECEK BİR ALAN OLUŞTURUYORUZ

Meydan düzenlemesi çalışması hakkında teknik bilgiler de veren Alper Taban; “Bu arada park bahçeler müdürlüğümüz vesilesiyle Kulaca Mahallemize güzel bir meydan, oturma alanı, sosyalleşebileceğimiz bir alan oluşturmak için çalışmalarımıza başladık. 175 m2’lik bir alan üzerindeyiz. Projeden bahsedecek olursak; bunun 165 m2’lik alanında sert zemin uygulaması olacak. Alan aslında çok yeterli bir alan değil ancak mevcut imkanlar çerçevesinde bir şeyler yapmaya çalıştığımız için bu alanın en güzel şekilde kullanılabilecek şekle getirilmesi için planlamalarımızı yaptık. Burada oturma ve dinlenme alanları ile tretuvar alanları yer alacak. Mevcut ağaçları kesinlikle muhafaza ederek, koruyarak sürecin içerisine dahil ediyoruz. Beraberinde renkli taşlar ve bir beton duvar yaparak çevresi sınırlandırılacak” diye konuştu.

HEP BİRLİKTE BAŞARALIM

Yapılan çalışmalarda bölge sakinlerinin fikir ve önerilerinin de yol gösterici olduğunu dile getiren Taban, “Tabi bizler bunları yaparken orada yaşayan vatandaşlarımız, muhtarımız onlar ne düşünüyor, onların görüşlerini de önemsiyoruz. Böyle yapalımdan ziyade muhtarımız ve mahalle sakinlerimizin fikir ve görüşlerini de önemsediğimizi ifade etmek istiyorum. Göreve geldiğimiz günden beri ortak akıl vurgusu yapıyoruz, şehri birlikte yönetelim diyoruz. Bizlere lütfen fikir ve önerilerinizi paylaşın. Bunlar faydaya dönüşüyor ve nihayetinde hep birlikte başarmış oluyoruz. Bir Belediye Başkanının her yeri görmesi mümkün değil. Bunu sadece bir belediye personeliyle yapmak da mümkün değil. Şehrimizdeki tüm güzellikleri hayata geçirebilmek için bu şehirde yaşayan güzel insanların fikirlerini, görüş ve önerilerini, hatta eleştirilerini duymak istediğimizi ifade ediyorum. Katılımcı bir yönetimle eksiklerimizi daha hızlı tamamlarız ve mutlu şehir İnegöl kurgusunu bir an önce, en güzel şekilde sağlarız diye düşünüyorum. Çalışmamızın Kulaca Mahallemize ve şehrimize hayırlı olmasını diliyorum” açıklamalarında bulundu. KURUM BÜLTENİ

Editör: TE Bilişim