İnegöl Belediyesi, Kasım ayı kültür sanat etkinliklerinin finalini Türk Halk Müziği Çok Sesli Gençlik Korosu ve Emre Oral Burç konseri ile gerçekleştirdi.

Düzenlediği etkinliklerle şehrin kültür sanat hayatına yön veren İnegöl Belediyesi, Kasım ayının finalini muhteşem bir konserle gerçekleştirdi. Kasım ayı kültür sanat etkinlikleri kapsamında İnegöl Belediyesi Türk Halk Müziği Çok Sesli Gençlik Korosu ve Türk Halk Müziğinin güçlü sesi Emre Oral Burç’un sahne aldığı konser düzenlendi.

İnegöl’de kültür sanatın merkezi haline gelen Beşinci Mevsim Kültür Sanat Merkezinde (BMKSM) Cumartesi akşamı 20.00’da gerçekleştirilen konsere, ilçe halkının ilgisi de yoğun oldu. İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Rıdvan Kocaağa ile bazı meclis üyeleri ve siyasi parti temsilcilerinin de katıldığı Türk Halk Müziği konserinde, gece THM çok sesli gençlik korosunun seslendirdiği eserlerle başladı. Şef Rıdvan Sayın yönetimindeki koro, Anadolu’nun farklı yörelerine ait eserleri başarıyla seslendirirken, dinleyiciler türkülerle adeta diyar diyar gezdi. Koro ve solistlerin söylediği türkülere izleyicilerinde zaman zaman eşlik ettiği konser, büyük beğeni topladı.

Koro konserinin ardından, Türk Halk Müziğinin güçlü sesi Emre Oral Burç sahneye çıktı. Burç, seslendirdiği eserlerle adeta kulakların pasını sildi. İnegöllülerin muhteşem bir müzik ziyafeti yaşadığı gecenin sonunda, Belediye Başkan Yardımcısı Rıdvan Kocaağa da sahneye çıkarak kısa bir selamlama konuşması yaptı. Kocaağa, “Belediyemizin düzenlediği müzik dolu gecede hepimiz değerli sanatçımızla, koromuzla birlikte olduk. Bu tür gecelerde bizleri yalnız bırakmadığınız için siz değerli hemşerilerimize de çok teşekkür ediyoruz. Sizler böyle ilgi duydukça biz de belediye olarak elimizden gelen en güzel eserleri, hizmetleri, programları yapmaya devam edeceğiz inşallah” dedi. Konuşma sonrası Rıdvan Kocaağa sanatçıya İnegöl’ü simgeleyen bir çini de hediye etti.

Editör: TE Bilişim