“Kendimizi hep geliş

“Kendimizi hep geliştirmemiz, yenilememiz gerekiyor”
Diyanet İşleri Başkanlığının talimatı üzerine, başlattığı  hizmet içi eğitimleri sürdüren İnegöl Müftülüğü tarafından düzenlenen, 'Kur'an-ı Kerimi Güzel Okuma' kursunu başarı ile tamamlayan 24 imama sertifikaları verildi.
Dün saat 11.00'de Müftülüğün çok amaçlı salonunda düzenlenen törene Müftü Bayram Canbey, Müftülük görevlileri  ile imamlar katıldı.
Törende konuşan Müftü Bayram Canbey,  "Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından son yıllarda hizmet içi eğitim çalışmalarına büyük önem veriliyor. Bizde, Başkanlığımızın talimatları çerçevesinde eğitimlerimize ağırlık veriyoruz. Ezan, musiki, vaizlik, Kur'an-ı Kerim, hitabet kursları düzenliyoruz. Önümüzdeki günlerde de diksiyon ve hitabet kursu düzenleyeceğiz. Hizmet içi eğitimde bizlere fayda sağlayacak verileri toplamak ve edinme sonucunda cemaatimizin karşısına çıkmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Kur'an-ı Kerim’i Güzel Okuma kursunu düzenledik. Kur'an-ı Kerim’i güzel okumak çok önemlidir. Mihrapta Kur'an-ı Kerim okuma şekliniz düzgün olmazsa, görev yapmakta zorluk çekersiniz. Her arkadaşımızın Kur'an-ı güzel okuma gayretinde olması lazım. İşte bu kurslarla Kur'an’ı güzel okuma alışkanlığı elde edebilirsiniz. Bizde bunu düşünerek böyle bir kursu başlattık. Bir ay süren kursumuzun sonuna geldik. Kur’an okumak, devamlılık isteyen bir şeydir. Kendimizi hep geliştirmemiz hep yenilememiz gerekir" dedi.
Yapılacak faaliyetlerin en başında, Kur'an-ı Kerim’i güzel okumak, okumayı öğretmenin geldiğine işaret eden Müftü Canbey, "Bu manada ilçemizde ve ilimizde de olabilir, camileri Kur'an okuma merkezleri haline getiren arkadaşlarımız var. Onları kutluyorum. Çok güzel çalışıyorlar. Haziran ayında yaz Kur'an Kurslarımız başlayacak. Kur'an öğretme noktasında gerek Kur'an Kurslarımızda gerekse camilerimizde her daim Kur'an okumak isteyen vatandaşımıza Kur'an öğretmek mümkündür. Kur'an öğretiminde hizmet çeşitliliği diye bir uygulama var. Gündüz çalışan insanlar için akşam saat 17.00'den 20.00'ye kadar, akşam çalışanlar için gündüz de eğitimler var. 10-15 kişi olduğu zaman resmen bir kurs açabiliyorsunuz. Kur’an Kursları konusunda önümüzdeki engelleri kaldıran yetkililere teşekkür ediyoruz. Hizmetimiz artarak devam edecektir" ifadelerini kullandı.
Konuşmanın ardından, “Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma” kursunu başarıyla bitiren 24 İmama sertifikaları verildi.

Editör: TE Bilişim