Geçtiğimiz Cuma akşamı saat 20.30’da düzenlenen ve Belediye Başkan Vekili Ahmet Kara, AK Parti İnegöl İlçe Başkanı Bülent Temelli, Belediye Başkan Yardımcıları Alper Taban ve Eşref Yiğit, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk ve Şube Müdürü Ali Doğru, İlçe Müftüsü Bayram Canbey, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Burhanettin Özdemir, bazı oda ve dernek başkanları ile vatandaşların katıldığı ödül töreni, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

AMAÇ, KUR’AN’IN IŞIĞINDA YAŞANMASINA VESİLE OLMAK

Kur’an okumaya yönelik mesajların yer aldığı slayt gösterilerinin de yer aldığı ödül töreninin açış konuşmasını yapan ÇEKÜD Başkanı Selahattin Arslan “Ufka Yolculuk Kültür Yarışmaları, Türkiye geneli Kur’an-ı Kerim Meali yarışması düzenledi. İnegöl Çevre Kültür Derneği (ÇEKÜD) olarak yarışmanın İnegöl ayağını biz organize ettik. Milli Eğitim Bakanlığı'nın onayı ve Diyanet İşleri Başkanlığının da desteğiyle 81 ilde ve 300 ilçede yapılması planlanan yarışmaya, İnegöl’den bin 708 başvuru aldık. Yarışma 9 Mart 2014 tarihinde 4 ana kategoride düzenlendi. Bu yarışmanın düzenlenmesinin amacı, hayat kılavuzumuz olan Kur’an’ın anlamının öğrenilmesine ve Kur’an’ın ışığında yaşanmasına vesile olmaktır. Zira hayatımız, yaşam tarzımız Kur’an’dan uzaklaştırıldı. Modern alternatif yaşam kültürleri dayatmasına, kuşatmasına maruz bırakıldık. Allah-u Teala ile aramızdaki mesaj kesildi, hiç umursamadık. Nasıl bir hayat iksirinden mahrum bırakıldığımızın farkına varamadık. Oysa, Efendimizin vefatı üzerinden bir hayli zaman geçmiş olmasına rağmen, Ümmü Eymen ilk günkü gibi ağlıyordu. Bunu haber alan Hz. Ebubekir, Efendimizin dadısı olan Ümmü Eymen’i ziyaret edip teselli vermek istedi. Ancak aldığı cevap ilginçti, ‘Ya Ebubekir vallahi ben Hz. Muhammed’in vefatına değil, vahyin kesilmesine ağlıyorum. Artık arza ilahi mesaj gelmeyecek’ diyerek, üzüntüsünün bu olduğunu ifade etmiş” dedi.

İKİ CİHAN SAADETİMİZ KUR’AN’DADIR

Selahattin Arslan, “Sahabe-i kiram efendilerimiz Allah’tan gelen mesajın dünya ve ahiret hayatlarına şifa olduğu şuurundaydı. Bizimde fert, toplum olarak kurtuluşumuz, iki cihan saadetimiz Kur’an’dadır. Bu programın yaşayan en büyük mucize olan Kur’an’ın anlaşılmasına vesile olmasını Cenabı-ı Haktan niyaz ederim. Sınavda 120 öğretmenimiz gözetmen olarak görev yaptı. Sınava katılan yarışmacı ve gözetmenlere Kur’an-ı Kerim meali hediye edildi. Bu vesile ile gözetmen olarak görev yapan öğretmenlerimize teşekkürlerimizi arz ediyoruz. Yine çalışmalarımızda desteklerini esirgemeyen İnegöl Belediyemize, Milli Eğitim Müdürlüğümüze, emeği geçen herkese dua ediyor, şükranlarımızı sunuyorum. Sınav sonucunda özellikle A Kategorisinde Bursa çapında büyük başarı elde ettik. İlk 10’a 8 öğrencimiz girdi. Kendilerini, öğretmenlerini ve ailelerini tebrik ederim. Bütün kategorilerde ilk 3’e giren yarışmacılarımıza tablet hediye edildi. 4, 5, 6, 7, 8, 9 ve 10. olan yarışmacılarımıza mansiyon ödülü verildi” diye konuştu.

İSLAM’IN İLK EMRİ “OKU”

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk ise, “Bu programa katkısı olan ÇEKÜD yöneticilerine ve İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a teşekkür ediyorum. Meal yarışması düzenlediler. İslam’ın ilk emri oku. İlgili sürede daha sonra da kalemden bahsediyor. Yani Kur’an okumak ve yazmakla başlıyor. Bir dönem Kur’an’ın okunması sakıncalı görülüyordu. Şimdi Kur’an yarışmaları düzenleniyor. Önceden Kur’an sesleri sadece İmam Hatiplerde duyulurdu. Şimdi her okulda Kur’an ve Siyer dersi var. Çocuklarımızın büyük çoğunluğu da bu dersleri seçiyor. Bu imkanları bizlere sunanlara teşekkür ediyorum” dedi.

Baştürk, ayrıca  önümüzdeki hafta başlayacak olan  Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle kendilerinin de ortaokul ve liseler arası ‘Hadis Yarışması’ ile Peygamberimize yazılan şiirlerle ilgili ‘Şiir Yarışması’ düzenleyeceklerini sözlerine ekledi.

HER MÜSLÜMAN KUR’AN OKUYUP, ANLAMALI

Belediye Başkan Vekili Ahmet Kara ise, Kur’an-ı Kerim’i okumanın, anlamanın ve yaşamanın önemine dikkat çekerek, “Okumayı bilmeyenlerin sayısı ne yazık ki çok. Bunun mazereti yok. Her Müslüman Kur’an okumayı öğrenmeli. 60 yaşında biri Müslüman olsa, ilk olarak Kur’an’ı öğrenir. Kur’an okumak önemli bir ibadet. Her harfe 10 sevap var. Okumak yeterli mi? Onu anlamak da lazım. Onu anlamaya yönelik bu yarışmayı düzenleyen, tertip eden ve katılanlardan Allah razı olsun” diye konuştu.

İLK ÜÇ DERECEYE GİRENLER

İlçe Müftüsü Bayram Canbey’in kısa-selamlama konuşmasının ardından ödül törenine geçildi. Kategorilerine göre dereceye girenler ise, A Kategorisi 14 yaş ve altı birinci Muhammed Said Aytekin, ikinci Özlem Gezer ve üçüncü Şeyma Merve Aktaş. B Kategorisi: 14-19 yaş arası; birinci Hüsniye Kemaloğlu, ikinci Kübra Durmuş ve üçüncü Saliha Altıntaş. C Kategorisi: 19 yaş ve üzeri, birinci Nurevşah Şentürk, ikinci Şeyma Arslan ve üçüncü Rabiye Çakmakcı. D Kategorisi: Din görevlileri, İlahiyat mezunları, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenleri; birinci Yusuf Sütşurup, ikinci Harbi Çelik ve üçüncü Ayhan Bayraktar.

 

Editör: TE Bilişim