Tüm Türkiye’de olduğ

Tüm Türkiye’de olduğu gibi İnegöl’deki Kur’an Kursları da dün sabah düzenlenen törenlerle 2009-2010 eğitim öğretim yılına başladılar. İlçe Müftü Vekili İsmail Yıldırım, dün sabah saat 09.30’da Mesudiye Kız Kur’an Kursunun 2009-2010 eğitim öğretim yılına başlangıç törenine katılarak, kursun çok amaçlı salonunda öğrencilere yeni eğitim öğretim döneminin ilk dersini verdi.

Düzenlenen açılış törenine İlçe Müftü Vekili İsmail Yıldırım, Kurs Yöneticisi Osman Çiçekfidan, kurs öğretmenleri ve öğrencileri katıldılar.

Saygı Duruşu ve İstiklâl Marşının okunmasıyla başlayan törende kurs öğrencileri Kur’an tilavetleri sundular. Daha sonra konuşan Kurs Yöneticisi Osman Çiçekfidan, Kur’an kurslarında 18 saat Kur’an-ı Kerim dersi, 3 saat ibadet dersi, 1 saat itikat dersi, 1 saat siyer dersi ve 1 saat ahlak dersi olmak üzere haftada 24 ders saati işlendiğini bildirdi. 1983 yılında kurulan Mesudiye Kız Kur’an Kursunun 4 derslikte 90 öğrenciyle yeni eğitim öğretim dönemine başladığını kaydeden Osman Çiçekfidan, Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu’nun Kur’an kursu öğrencilerine yazmış olduğu mesajını iletti.

Kurs öğrencilerine bir yıllık zamanlarını Kur’an eğitimine ayırdıkları için teşekkür eden Müftü Vekili İsmail Yıldırım ise, “İnsan yaratılışı gereği çeşitli kabiliyetlerin yanı sıra çeşitli ihtiyaçlarla doğar. Her insanın doğarken sahip oldukları bazı özellikleri vardır. Herkesin bir bilgi ihtiyacı vardır. Bilen insan bilmeyenlere nazaran daha önde olur, daha kıymetli olur. Doğuştan sahip olduğumuz özelliklerden biri de inanma ihtiyacıdır. İnanç ihtiyacı fıtridir ve doğuştan gelen bir özelliktir. Sonradan kazanılan bir şey değildir. Herkes sığınacağı, inandığı zaman mutlu olacağı bir varlığa ihtiyaç duyar. Onun için tarihin hiçbir döneminde inançsız bir kavim yaşamamıştır. Ama bu inanç doğru olabilir veya yanlış olabilir. Doğuştan gelen bu inanma hissinin yanlış yollara sapmaması için Allah ilk insanı peygamber olarak görevlendirmiştir” diyerek, devletlerin insanların inançlarını doğru yaşayabilmeleri için zemin hazırlamakla yükümlü olduklarını ifade etti. Devletin temel çerçeveler içinde Diyanet İşleri Başkanlığını kurmuş olduğunu bildiren Yıldırım, Kur’an Kurslarının dini eğitim noktasında önemini vurguladı.

Müftü Vekili İsmail Yıldırım, İnegöl’de dördü yatılı olmak üzere 15 Kur’an Kursunda geçen yıl 450 civarında öğrencinin eğitim gördüğünü, bunlardan 360 kişinin belge aldığını ve yeni dönem kayıtlarının Ekim ayı sonuna kadar devam edeceğini söyledi. Yıldırım, ayrıca geçen yıl Gürcistan’dan gelen 54 Gürcü öğrenciye de gerekli eğitimi verip mezun ettiklerini hatırlatarak, bu yıl ise Gürcistan’dan 50, Bosna Hersek’ten ise 11 öğrenci geleceğini sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim