Zaman zaman gergin geçen ihale sonucunda 280 büyükbaş ve 20 küçükbaş kurbanlık hayvan satış yeri, açık artırma usulü kiraya verilerek,  İnegöl Belediyesine toplam 260 bin 253 lira gelir elde edildi.

Dün saat 10.00’da Belediye Başkan Yardımcısı Güngör Sabri Günaydın ile Başkan Vekili Turgay Yel’in nezaretinde, Belediye Havyan Pazarı idare binasının önündeki açık alanda gerçekleştirilen ihalede, 280 büyükbaş ve 20 küçükbaş kurbanlık hayvan satış yerleri (Kotralar) ihaleye çıkarıldı. Yoğun katılımın olduğu ihalede zaman zaman ihaleye giren vatandaşlar arasında, fiyat artırma konusunda  gerginlikler yaşandı. İhalede yer kiralarının çok yüksek olduğundan yakınan kurbanlık hayvan satıcıları, ihaleye giren bazı kişilerin, bilmeden fiyatları yükselttiklerini belirterek birbirleriyle ağız münakaşasına girdiler. Emniyet ekipleri tarafından alınan güvenlik önlemleri sayesinde tartışmalar kısa sürede büyümeden son buldu.

Yaklaşık 5 saat süren ihale sonunda toplam 300 adet kurbanlık hayvan satış yerini kiraya veren İnegöl Belediyesi, toplam 260 bin 253 lira gelir elde etti. İhaleyle ilgili bir açıklama yapan Belediye Başkan Yardımcısı Sabri Günaydın, “İnegöl Belediyesi olarak kurbanlıkların satışa çıkarıldığı hayvan pazarında, açık arttırma usulü ile yer kiralaması için bugün buradayız. İlçemizde kurulan Hayvan Pazarımızın gerek fiziki şartlarının güzel olması, gerekse de kurbanlıkların alış verişi bakımından cazip ve oldukça ilgi gören bir yer olması sebebiyle, bir çok hayvan satıcısının ilgisini çeken bir alan. Mevcut hayvan pazarının toplam alanı 27 bin metrekaredir. Hayvan pazarının çevredeki bir çok il ve ilçeden hatta Doğu ve Güneydoğu illerinden de bir çok kurbanlık hayvan satıcısı tarafından ilgiyle takip etmekte ve her yıl yer talebi sayısında artış gözlenmektedir. Kurbanlık hayvan satış yeri olarak tam bir cazibe merkezi olan İnegöl Hayvan Pazarımız toplamda 3 bin civarında kurbanlık barındırabilmektedir” dedi.

İhaleyle ilgili teknik bilgiler veren Başkan Yardımcısı Günaydın, “Yaptığımız ihalenin teknik boyutundan bahsetmek gerekirse, bugün açık arttırma usulü ile yapılan ihaleye katılan kişiler, İnegöl Belediyesi Tahsilat Şefliğinden ilgili şartnameyi temin etmişlerdi. İhale açık arttırma usulü şeklinde yapıldı. İnegöl’den ya da dışarıdan şeklinde öncelik gözetmeksizin şartları herkes için eşit bir ihale oldu. İhale şartnamesi ile ilgili bilgiler vermek gerekirse; kotralar belirlenen fiyat üzerinden açık artırma usulü ile ihale yapılmakta. Yer kiralama bedelleri peşin olarak tahsil edilecektir. Kredi kartına tek çekim geçerlidir. Artırılan bedel 1 kotra için geçerli olup, bu bedel talep edilen kotra sayısı çarpılmak suretiyle tahsil edilecektir. Bir kişinin kiralayabileceği Kotra sayısı 5 taneyi geçemez. İhaleyi alan şahıs, ihaleyi kaç TL’den aldıysa, istediği kotra sayısı kadar almış olduğu ihale fiyatı üzerinden ödeme yapacaktır. İhaleyi alanlar Belediyemizin bilgisi olmadan başka birine devredemez. Önemli bir husus da, 1 Eylül 2014 tarihinden önce kotra kurulmasına izin verilmeyecektir. Söz konusu maddelerden oluşan şartname hükümlerinin, ihaleye giren istekliler tarafından peşinen kabul edilmiş sayılacaktır. Kotraların büyüklükleri ise; küçükbaş kapalı kotra24 metrekare, küçükbaş açık kotra12 metrekare, büyükbaş kapalı kotra27 metrekare, büyükbaş açık kotra20 metrekare, büyükbaş açık kotra60 metrekareolmak üzere 5 farklı ölçüdedir. İhalemizin tüm katılımcılara hayırlı olmasını temenni ederim. 280 büyükbaş hayvan ve 20 küçükbaş hayvan yeri ihaleye sunuldu. Yaklaşık 260 bin 253 TL gelir elde edildi” şeklinde konuştu.

 

Editör: TE Bilişim