İnegöl’e bağlı kırsal mahallelerde hayvan yetiştiriciliği yapan İnegöllü çiftçiler, İnegöl Hayvan Pazarından kurbanlık satışı yapamadıklarını için mağdur olduklarını iddia ediyorlar.

Hayvan Pazarından kendilerine yer verilmediğini iddia eden İnegöllü hayvan yetiştiricileri, Cerrah Mahallesi meydanında kurbanlık hayvanlarını satmaya çalıştıklarını, bu satışa da Zabıtaların müsaade etmediklerini söylediler.

Konu hakkında açıklama yapan İnegöl’e bağlı Kayapınar Mahallesinde hayvan yetiştiriciliği yapan Cevat Acar, Kurban Bayramına sayılı günler kala İnegöl Hayvan Pazarında hayvan satamadıklarını için mağdur olduklarını belirterek, “Hayvan Pazarının orta kısmında hayvan satamadığımız için mağdur durumu düştük. Kotraları kiralayan kişiler meydan yerine de hayvan bağlıyorlar. Biz hayvan bağlayamıyoruz. Hafta sonu biz hayvan koyamıyoruz, kapılar kapalı. Biz burada hayvan satamıyoruz. Bizi hayvan pazarına sokmuyorlar. Bu konuda yetkililerden yardım bekliyoruz” dedi.

BURASI HALKA AÇIK BİR PAZAR!

Hafta sonu İnegöl Hayvan Pazarının İnegöllü hayvan yetiştiricilerine açılmasını talep eden Acar, “İnegöl’deki hayvan sayısı İnegöllülerin ihtiyacını karşılayacak kadar var. İnegöl’de sadece Kayapınar köyünde 2 bin hayvan var. Yani bir köyde bu kadar hayvan olduğuna göre bu sayı yeterlidir. Biz köyümüze vatandaşın gelmesini istememezlik gibi bir şey istemiyoruz. Kotraları kiralayanlar ile bizim bir sorunumuz yok. Bu kotraları kiralayanlar, meydan yerini de zapt ediyor. Kotradan hayvanları çıkarıp, meydan yerine bağlıyorlar. Burası halka açık bir pazar. Bizde hayvan satmak istiyoruz. Hafta sonu insanlar pazara geliyor ama biz pazara alınmadığımız için hayvan satamıyoruz” diye konuştu.

ANONSLA UYARI YAPILDI

Kendilerinin geçen hafta anons ile uyarıldığını belirten Acar, “Geçen seneye kadar resmi olarak böyle bir sıkıntı yoktu. Tartışmalar yaşanıyordu, o onun hayvanını çözüyordu atıyordu ama resmi olarak bir sıkıntı yoktu. Bu hafta sonu için Perşembe günü hoparlörle duyuru yapıldı. Dışardan hayvan alınmayacağı söylendi. Bu şu demek; içerideki hayvan satılacak, dışarıdaki hayvan kalacak. Bizler bu konuda mağduruz. Hayvanlarımız elimizde kaldı, satamıyoruz. Köyümüzde satabiliyoruz ama kaç kişiyi köye çıkartabilirsiniz. Burası Cerrah meydanı. Biz burada hayvanda satamıyoruz. Zabıta geliyor, gidin pazarda satın diyor” dedi.

1 AYI BİZE FAZLA GÖRMESİNLER

Bir başka hayvan yetiştiricisi İsmail Güney ise, “Biz malımızı aşağı indirdiğimizde, kiralayan kişilere bir şey dediğimiz yok.  Yerini kiralamış, parasını vermiş ama meydan yeri bizim olması gerekiyor. İnegöl halkının olması lazım. Biz 11 ay oranın ceremesini çekiyorsak, burada kazanacağımız para 1 ay içinde. Bunu da bize fazla görmesinler” şeklinde konuştu.

3 GÜN KALA AÇILACAK

Öte yandan İnegöl Belediyesi yetkililerinden edinilen bilgilere göre Perşembe günleri Hayvan Pazarının İnegöllü yetiştiricilere açık olduğu ve Kurban Bayramına 3 gün kala İnegöllü hayvan yetiştiricilere tamamen açılacağı belirtildi.

Editör: TE Bilişim