Büyükşehir yasasının yürürlüğe girmesiyle artık köylerin de mahalle statüsünde olduğunu hatırlatan Başkan Yardımcısı Eşref, “Bu manada İnegöl Belediyesi olarak merkezde camilerin ışıklandırılması konusunda yapmış olduğumuz çalışmalara ilaveten, Kurşunlu mahallemizdeki ‘Belediye Camiine’ görsel zenginlik katmak ve mahalle meydanına estetik kazandırmak amacıyla Fen İşleri Müdürlüğümüzce mimari aydınlatma çalışması yapılmıştır. Çalışma kapsamında kullanılan tüm aydınlatma ürünleri, suya ve dış ortam şartlarına tam uyumlu olup, düşük enerji tüketimli, LED teknolojisine sahip malzemeler kullanılmıştır. Aydınlatmada, cami dış cephesine uygun olmasından dolayı kırmızı ve beyaz renkler kullanılmış olup, ışıklarla caminin mimari yapısı vurgulanmıştır” dedi.

Caminin ayrıca yıldırımlara karşı emniyetinin olmadığı görüldüğünden, minare üzerine paratoner montajı da yapıldığını ifade eden Yiğit, cami ve etrafının yıldırımlara karşı emniyetli hale getirildiğini kaydetti.

Bu çalışmanın İnegöl Belediyesine yaklaşık 40 bin liraya mal olduğunu bildiren Yiğit, “Yapılan ışıklandırma çalışmaları ile camimiz geceleri farklı bir görüntü kazanarak, bulunduğu bölgeye farklı bir hava katacaktır. Tüm Kurşunlu mahallesi sakinlerine hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim