“Ağaç ve yeşil

Kurşunlu Belediyesi ve Çevre Korumu Hizmetleri Dergisi Bursa Bölge Şubesi işbirliği ile Kurşunlu Göleti mevkiinde 4 bin adet fidan dikimi gerçekleştirildi.

Dün saat 13.00’de Kurşunlu Gölet mevkiinde düzenlenen programa, Kurşunlu Belediye Başkanı Erkan Dönmez, Tahtaköprü Belediye Başkanı Eşref Yiğit, Kurşunlu Belediye meclis üyeleri, okul müdürleri, öğretmenler, Kurşunlu Cumhuriyet, Kurşunlu İlköğretim ve Kurşunlu İstiklal ilköğretim okullarından yaklaşık 300 öğrenci ile fidan desteğinde bulunan firma sahipleri katıldı.

Törenin açış konuşmasını yapan Çevre Koruma Hizmetleri Dergisi Bursa Bölge Sorumlusu Sibel Yılmaz, 1992 yılında bu yana fidan dikim kampanyaları düzenlediklerini belirterek, “Hızla kirletilen ve tahrip edilen dünyamızın sesi olmayı hedefleyerek, kurduğumuz dergimiz aracılığı ile çevre kirliliğine karşı halk kitlelerinin katılımı ile gerçekleştirdiğimiz çeşitli etkinliklerle kamuoyu oluşturmaya çalışıyoruz. “Fidan Dikim” kampanyaları ile her yıl duyarsızlık ve ihmal sonucu yanan orman alanlarının yerine, yeni yeşil alanlar oluşturuyoruz. Halkın katılımı ile gerçekleştirdiğimiz kampanyalarımızda, katılımcılara doğa sevgisini aşılamayı hedefliyoruz. Bu organizasyonun hazırlanmasında katkı ve desteklerini esirgemeyen Kurşunlu Belediye Başkanı Erkan Dönmez’e ve sponsor şirketlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Kurşunlu Belediye Başkanı Erkan Dönmez ise, “Ağaç ve yeşillik medeniyettir. Bizde o medeniyete bir parça katkıda bulunmak için buradayız. Öncelikle hayatımızda vazgeçilmezlerimizden olan ormanlarımıza ve doğaya katkıda bulunmak için çeşitli yerlerde ağaç dikimi yapmak vazifemizdir. Daha önce okullarımızla birlikte ağaçlandırma çalışmaları yaptık. 4 yıl önce dikimini yaptığımız fidanlarımız ormanlarımıza katkı vermektedir. Bu projede, çeşitli firmalarımızın desteği ile temin edilmiş olan yaklaşık 4 bin fidanımızı doğayla buluşturacağız. İnşallah bu çalışmalarımızla hava kirliliği son bulacak, erozyonların önüne geçmiş olacağız. Yanan, kül olan ormanlarımıza biraz olsun katkıda bulancağız. Peygamberimizin, ‘Kıyamet gününde bile olsa, elinizdeki fidanı dikin’ sözünden yola çıkarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından, 4 bin fidanın temin edilmesinde emeği geçen 50 firma temsilcisine teşekkür plaketleri takdim edildi.

Törenin ardından, katılanlarla birlikte fidanların dikimi gerçekleştirildi. Ayrıca katılanlara ikramlarda bulunuldu.

Editör: TE Bilişim