İnegöl Belediyesi, Halil İnalcık Sosyal Bilimler Lisesi, Yenice Rehabilitasyon Merkezi ve İnegöl Müftülüğü işbirliğinde hayata geçirilen “Birlikte Daha Mutluyuz” projesi kapsamda, Huzurevi sakinleri, lise öğrencileri ve engelli öğrenciler Müftülük ev sahipliğinde öğlen namazı ve ardından düzenlenen yemekte bir araya geldi.
Sosyal farkındalık projeleri kapsamında İnegöl Belediyesi Fatma Göztepe Huzurevi, Halil İnalcık Sosyal Bilimler Lisesi, Yenice Rehabilitasyon Merkezi ve İnegöl Müftülüğü işbirliğinde “Birlikte Daha Mutluyuz” sloganıyla başlatılan proje sürüyor. Ağustos ayında startı verilen ve projenin üçüncü ayında, Müftülük ev sahipliğinde ‘Bir Vakit Eda, Bir Vakit Buluşma’ isimli program gerçekleştirildi.


Merkez Kuran Kursunda düzenlenen programda,  huzurevi sakinleri ve öğrenciler Hacı Yusuf Şahin Camisinde birlikte öğlen namazını eda etti. Programa Belediye Başkan Yardımcıları Rıdvan Kocaağa ve Durmuş Aydın da katıldı.


Namaz sonrası müftülük tarafından kuran kursu bahçesinde öğle yemeği ikramları gerçekleştirildi. Yemek öncesi bir konuşma yapan İlçe Vaizi Selçuk Pusal, “Müftülüğümüz organizasyonuyla düzenlenen programımıza hoş geldiniz. Öncelikle projedeki paydaşlarımız Halil İnalcık Sosyal Bilimler Proje Lisesi, İnegöl Sosyal Hizmetler Kurumu, Ömer Osman Çağlayan Özel Eğitim ve Uygulama Okulu, Müftülüğümüz ve bizlere hem maddi hem manevi katkılarda bulunan Belediyemize teşekkür ediyoruz. Paydaşlarımızı ‘Birlikte Daha Mutluyuz’ projesi kapsamında bu ay bizler misafir ediyoruz. ‘Bir Vakit Eda, Bir Vakit Buluşma’ ismiyle yapılan organizasyonda burada hep birlikte namazlarımızı eda ettik. Katılan herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Belediye Başkan Yardımcısı Rıdvan Kocaağa da “Birlikte Daha Mutluyuz projesi, adından da belli olduğu üzere; birlikte olmak insanlara güç veriyor. Çocukluktan gençliğe, gençlikten yetişkinliğe ve ihtiyarlığa… Hepimizin geleceği ve göreceği yaşlar. Burada en güzel olan, Mevlidi Nebi Haftasında böyle güzel bir etkinliği gerçekleştiriyor olmak. Bu proje hepimizin birlikte daha güzel günlerde birlikte olabilmesi adına düzenlenmiş bir projedir. Amaç kuşaklar arası dayanışmayı gerçekleştirebilmek, dayanışmayı güçlendirmek. Bu da hem gençlerimize hem büyüklerimize güç katacaktır. Manen değerlerimizin daha da artmasını, kuşaklar arasında köprü kurmasını da sağlayacaktır. İnegöl Belediyesi Huzurevi Müdürlüğümüz bünyesinde paydaşlarımız; Halil İnalcık Sosyal Bilimler Lisesi, Ömer Osman Çağlayan Özel Eğitim ve Uygulama Okulu ve Müftülüğümüz tarafından Çimen Cami kuran kursu öğrencilerinden oluşuyor. Bugünkü etkinliğimiz Müftülüğümüz tarafından ‘Bir Vakit Eda, Bir Vakit Buluşma’ etkinliği oldu. Gençlerimiz umutlarında, yaşlılarımızın anılarına yer açtık. Yine belediyemiz ile birlikte yıl içerisinde yapılacak etkinliklerimizde her zaman bir arada olacağız. Yaşlılarımızın hayatlarını güzelleştirip renk katacak çalışmalara hep birlikte imza atacağız” ifadelerinde bulundu.

Editör: TE Bilişim