-Deprem Sırasında Aş


-Deprem Sırasında Aşırı Heyecanlanarak Kalp Krizi Geçiren 75 Yaşındaki Kadın Hayatını Kaybederken, Kaymakam Gençer, İnegöl’de Deprem Sonrası Keskin Koku Oluştuğu Söylentilerini Yalanladı- 

Kütahya'nın Simav ilçesinde meydana gelen 5.9 büyüklüğünde deprem, ardından gelen artçı sarsıntılar İnegöl’de de şiddetli bir şekilde hissedilirken, ilçe halkı sokaklara döküldü. Korkudan kalp krizi geçiren yaşlı bir kadın, kaldırıldığı İnegöl Devlet Hastanesinde hayatını kaybetti.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden edinilen bilgiye göre, geçtiğimiz Perşembe gecesi saat 23.15'te, Kütahya'nın Simav ilçesi merkezli, 5.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Sarsıntının 7.0 kilometre derinlikte oluştuğu kaydedildi. Bu sarsıntının ardından saat 23.25'te yine Simav merkezli 4.6 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. Bu sarsıntının ise 5.0 kilometre derinlikte oluştuğu ifade edildi.

5.9 büyüklüğündeki deprem, Kütahya'ya komşu illerde, İstanbul'da ve İnegöl’de de hissedildi. Sarsıntıyı fazlasıyla hisseden ilçe halkı, apar topar kendilerini sokağa atarken, aşırı telaşlanan bazı insanlar ise, ayak burkmaları, sağa sola çarpmalar nedeniyle hafif şekilde yaralandılar. Depremin ardından İnegöl Devlet Hastanesi Acil Servisine, sarsıntıdan korkarak kalp krizi geçiren, şoka giren, tansiyon problemi yaşayan çok sayıda yaşlı insan getirilirken, kalp krizi geçiren 75 yaşındaki Miyase Pehlevan isimli bayan hayatını kaybetti. Hayatını kaybeden Miyase Pehlevan’ın İstanbul’dan, İnegöl’deki akrabalarına başsağlığı dilemek için geldiği öğrenildi.

HER HANGİ BİR OLUMSUZLUK YOK

Öte yandan, depremin ardından İnegöl’de yanık kokusuna benzer kesif bir kokunun hissedildiği şeklindeki söyletiler, Kaymakam Durmuş Gençer tarafından doğrulanmadı. Depremin hemen ardından Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Emniyet Müdürü Orhan Öztabak ve diğer mülki amirlerle toplanarak durum değerlendirmesi yapan Kaymakam Gençer, deprem sırasında ve sonrasında İnegöl genelinde herhangi bir olumsuzluğun yaşanmadığını söyleyerek, söylentilere itibar edilmemesini istedi. Şuana kadar ne Jandarma ne de Emniyet bölgesinde intikal etmiş bir olumsuzluk bulunmadığını ifade eden Kaymakam Gençer, “Arkadaşlar çalışmalara devam ediyor. Bahsedildiği gibi bir koku da yok. İNGAZ'daki arkadaşlara da sorduk. Onlara da intikal eden bir şey yok. Ama gene de arkadaşlarımız, olası herhangi bir tehlikeye karşı duyarlı bir şekilde çalışmalarına devam ediyorlar” dedi.

KOKU DA DUYMADIM, SİS DE GÖRMEDİM

Evine gitmek üzereyken depremin meydana geldiğini belirten Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise,  deprem sonrası İnegöl’e yayıldığı iddia edilen kokuyu hissetmediğini söyledi. Bursa'dan, ‘İnegöl'de keskin bir koku oluştuğu, bununla birlikte İnegöl’ün üzerine  sis çöktüğü’ ile ilgili telefon aldığını anlatan Başkan Alinur Aktaş, “Bu haberi Bursa’ya kim vermiş bilemiyorum. Zaten depremin hemen ardından İnegöl’ü dolaşmaya başladım. Yaklaşık bir saat civarında dolaşmalarım sırasında  herhangi anormal bir durum görmedim. Koku da duymadım, siste görmedim. Deprem İnegöl’ün her yerinden ciddi bir şekilde hissedildi. Ama sonrasında herhangi bir koku, deprem nedeniyle bir yıkım ve tahribat söz konusu değil. Sonuçta buda hayatın gerçeklerinden bir tanesi. Allah beterinden saklasın” diye konuştu.

 

Editör: TE Bilişim