Kütahyalılar ve Domaniçliler Derneği, İnegöl’de görev yapan Kütahyalı öğretmenleri yemekte buluşturdu.

İnegöl AVM içerisinde yer alan MADO’da düzenlenen yemeğe 100 kadar öğretmenin yanı sıra İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Halil İbrahim Zengin, Orhan Çelik, Ayfer Er ve Savaş Kaya’da katıldılar.

Yemeğin ardından bir konuşma yapan Dernek Başkanı Mehmet Sargın, “Kütahyalılar ve Domaniçliler Derneği olarak burada davetimizi kırmayıp gelen Şube Müdürlerimize, Okul Yöneticisi ve öğretmen olan kardeşlerime, hemşerilerime canı gönülden hoş geldiniz diyorum. Derneğimizi ilk kurduğumuzda Domaniçliler Derneği olarak kurmuştuk. O günlerde rahmetli hocamın ısrarı ile derneğimizin başına Kütahyalılar kelimesini eklemekle ne kadar isabetli bir karar verdiğimizi şimdi daha iyi anlıyorum. Derneğimizin bu günlere gelmesinde büyük emeği olan, fakat aramızdan ayrılan Asım Karakoç hocamızı öğretmen abimizi anmadan geçemeyeceğim. Büyük emekleri var. Ebediyete intikal etmiş Asım hocamızı ve diğer öğretmenlerimizi minnetle rahmetle anıyorum. Mekanları cennet olsun. Bizleri yetiştiren bu güne getiren öğretmenlerimiz. Yönetim kurulumuzda yer alan öğretmen kardeşimiz Musa Oktar’a organizasyona verdiği katkıdan dolayı ayrıca teşekkür ediyorum. İlkini geçen yıl yaptığımız Öğretmenler Günü yemeğimizin bu yıl ikincisini düzenledik. İnşallah gelecek yıl üçüncüsünü düzenleriz. Bu tür organizasyonları önemsiyoruz. İlk önce yemeği ara tatilde yapmayı planladık fakat öğretmenlerimizin okullarında programları olduğu için gelen talepleri değerlendirdik ve bugün gerçekleştirdik. Aldığımız kararın isabetli olduğunu görüyorum. Ayrıca mazeretlerini bildirip katılamayan veya gelemeyen öğretmenlerimize de teşekkür ediyorum. Tam katılım olmasaydı bu mekana sığamayacaktık herhalde. Daha fazla uzatmadan bu özel günde yemeğimize katılan şube müdürlerimize sözü vermek istiyorum” dedi.

İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü ve İnegöl Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Zengin, “Öncelikle hayatını kaybetmiş öğretmenlerimize rahmet, emekli öğretmenlerimize sağlıklı ve huzurlu bir hayat, çalışan öğretmenlerimize de sağlıklı başarılı ve mutlu bir hayat diliyorum. Meslek hayatımın yarısını Kütahya’nın ilçelerinde geçirmiş birisi olarak bende Kütahyalı sayılırım. Çavdarhisar’daki Aizona Antik Kentinin orijinalliğini Efes’te bile bulamazsınız. Sarıkız gibi doğal güzelliği kolay kolay göremezsiniz. Germiyan evlerinin ihtişamını kolay kolay bulamazsınız. Nice nice güzelliklerini görmüş yaşamış birisi olarak güzel memleketin güzel insanları ile burada olduğum için çok mutluyum. Böyle bir organizasyonla öğretmenler gününü unutmamış olmanızdan ve bu nezih mekanda bir araya getirdiğiniz için Dernek yönetimini ve emeği geçenleri kutluyorum. Allah bana Kütahya’da çalışmayı nasip etti. Bunun 5 yılı da Domaniç’te İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak geçti. Her şey için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Orhan Çelik ise, “Kütahya’daki Öğretmen Enstitüsü mezunu olduğunu ve Aslanapa ilçesinde çalıştığını söyledi. Uzun yıllarda Eskişehir’de çalıştığını söyledi. Kütahya’nın benim içinde yeri ayrıdır. Bugün sizlerle olmaktan onur duydum. Bu güzel günde Kütahyalı öğretmenlerin bir arada olması gerçekten beni ziyadesiyle mutlu etti. Bu konuda Dernek Yönetimini ve emeği geçenleri kutluyorum. Diğer derneklere de örnek olduğunuzu düşünüyorum. Darısı diğer derneklerimizin başına diyorum” dedi.

Daha sonra öğretmenler sırasıyla kendilerini tanıtıp duygu ve düşüncelerini aktardılar.

Editör: TE Bilişim