İnegöl Domaniçliler


İnegöl Domaniçliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Sargın yaptığı açıklamada, 29 Mayıs 2011 Pazar günü (Yarın) Kültürpark içerisindeki Açık Hava Gösteri Merkezinde yapılacak olan Kütahyalılar Festivaline tüm ilçe halkını davet etti.

Yönetim Kurulu Üyelerinin de hazır bulunduğu basın toplantısında, Kütahyalılar Festivalini, İnegöl’deki Kütahyalılar olarak birlik ve beraberliğin pekişmesi için düzenlediklerini ifade eden İnegöl Domaniçliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Sargın, "Her yılın Mayıs ayının son Pazar günü İnegöl'de Kütahyalılar Festivali düzenliyoruz. Bu sene festivalimiz 29 Mayıs 2011 tarihine denk geldi. Festivali düzenlemekdeki amacımız, İnegöl'deki Kütahyalılar olarak memleketimizin kültürünü, örf, adet, geleneklerini ve göreneklerini İnegöllü kardeşlerimizle paylaşmak, Kütahyalılar olarak birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek istiyoruz. Düzenleyeceğimiz programımıza mahalli sanatçılarımız Mustafa Oruç, Himmet Ören, Zeynel Sağ, İsmail Erçek, Halil İbrahim Erden, Erol Kahraman sahne alacaklar. Kız erkek folklor ekiplerimizin gösterileri olacak. Festivalimiz TRT'nin güçlü yorumcularından ses sanatçısı Özgür Eren konseriyle son bulacak. Mahalli sanatçılarımızı ve Özgür Eren hanımefendiyi İnegöl'de ağırlamaktan ve İnegöllülerle buluşturmaktan dolayı son derece mutluyuz” dedi.

Kütahyalılar Festivalinin  düzenlenmesinde emeği geçen yönetim kurulu üyesi  arkadaşlarına, sponsorlara, maddi manevi katkıda  bulunan herkese teşekkür eden Başkan Mehmet Sargın, “Tüm İnegöl halkını, dostlarımızı, hemşerilerimizi 29 Mayıs'ta saat 17.00'de Kültürpark içerisindeki Açık Hava Gösteri Merkezine (Amfi Tiyatro) bekliyoruz” diye konuştu.

Sargın, Pazar günü (Yarın) hava muhalefeti olması durumunda, Kütahyalılar Festivalini Kapalı Spor Salonunda gerçekleştireceklerini de sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim