İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Yavuz Uğurdağ, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99. yıldönümü münasebetiyle açıklamalarda bulundu.

Zafer Bayramı’nın Türk ulusunun dünya tarihine adını altın harflerle kazıdığı bir zafer olduğunu dile getiren Başkan Yavuz Uğurdağ, “Aziz Türk Milletimiz, dünya tarihine çıktığından bu yana hiçbir devletin himayesine girmemiş ve yüzyıllardır bağımsızlığı uğruna mücadele vermiştir. Bunlardan en önemlisi de millet olarak yedi düvele karşı vermiş olduğumuz müthiş mücadelenin sonunda 30 Ağustos 1922 tarihinde kazanmış olduğumuz kurtuluş savaşımızdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk komutasında 26 Ağustos 1922’de başlayıp 30 Ağustos'ta zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi, yaşanmış en büyük kahramanlık destanlarından biri olarak dünya tarihine geçmiştir. Bu tarih bağımsızlığımızı tüm dünyaya bir kez daha ilân ettiğimiz tarihtir. İtilaf donanmasının işgal altına aldığı ülkemizi Çanakkale ruhu ile yeniden düşmandan arındıran Mustafa Kemal Atatürk ve ordusu, bu zaferle birlikte dünyaya bir kez daha gücünü ve bütünlüğünü ispatlamış oldu.”

“TÜRK TARİHİNİN EN ÖNEMLİ DÖNÜM NOKTASI”
“Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, Büyük Zafer'i; ‘30 Ağustos, Türk tarihinin en önemli dönüm noktasıdır. Türk ulusunun burada kazandığı zafer kadar kesin sonuçlu, yalnız bizim tarihimize değil dünya tarihine yeni bir adım vermekte kesin etkili bir meydan savaşı hatırlamıyorum. Besbellidir ki yeni Türk devletinin, genç Türk Cumhuriyeti'nin temeli burada sağlamlaştırıldı, ölümsüz yaşayışı burada taçlandırıldı.’ ifadeleriyle anlatmıştır. 99 yıl önce gerçekleşen 30 Ağustos zaferiyle bu toprakların ezeli ve ebedi vatanımız olduğu tüm dünyaya bir kez daha ilan eden ve tarihe gömülmek istenen bir milletin küllerinden doğuşunu, şahlanışını, tarih sahnesine yeniden çıkışını ilan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını minnetle yâd ediyor, bu vatan için hayatını feda eden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim