ikamet eden Ceylan ailesi, 2 yaşındaki kızları Beril için aldıkları annesinin kabul etmediği kuzuya, çocukları gibi bakıyorlar. Beril’in çok sevip, beraber oyun oynadığı Topitop ismi verilen kuzu, ailenin neşe kaynağı oldu. Beril’in kıyafetlerinin giydirildiği kuzunun, kız çocuğunun bezleriyle altı bezleniyor.  Beril ile birlikte büyüyen Topitop’a bebek gibi ilgi gösteriliyor. Günde İnegöl’de 2 litre süt tüketen kuzu, hareketleriyle ilgi odağı oldu.

BEBEK GİBİ BAKIYORLAR

Emre(29) ve Elif Ceylan(25) çifti 2 yıl önce dünyaya gelen kızları Beril’in kuzuları sevmesiyle harekete geçtiler. Baba Emre Ceylan, küçükbaş hayvan yetiştiren arkadaşının yanına giderek yavru kuzu istedi. Arkadaşı da annesinin beslemediğini iddia ettiği 3 günlük kuzuyu, Ceylan ailesine hediye etti. Eve getirilen kuzu, aileyi adeta sahiplendi. Beril ile birlikte duş alan, aynı kıyafetleri kullanan kuzuyla, bebek gibi ilgileniyorlar.

OYUN ARKADAŞI

Bir arkadaşı olmayan Beril, kendisine alınan kuzuyla birlikte oyunlar oynuyor, kendi elleriyle besliyor. Kuzuyla birlikte büyüyen Beril, her şeyini onunla paylaşıyor.

ANNESİ SAHİPLENMEMİŞ

Beril’in kuzuları çok sevdiğini aktaran baba Emre Ceylan, “Kuzulara karşı ilgisi vardı. Bizde kuzu arayışı içerisine girdik. Tekke mahallesinde bir arkadaşım vardı. Onun vesilesiyle bu kuzuyu bulduk. Kuzuya annesi bakmamış. Bizde kendimiz bakabileceğimizi söyledik. Sağ olsun güvendi bize hediye etti. Normalde koyunlar 2 veya 3 tane yavru doğruyormuş, bu kuzu 4. Yavru olduğu için annesi bunu sahiplenmemiş. Kuzuyu aldık evimize getirdik. Kuzuya bakıyoruz. Hem Beril’e hemde kuzuya bakıyoruz. Beril ile birlikte büyütüyoruz. Bazen soruyorlar ne zaman kesip yiyeceksiniz diye. Onlara da karşıyız. Öyle bir düşüncemiz yok. inşallah biraz daha büyüdüğünde bakamayacak duruma gelirsek tekrar aldığımız yere geri vermeyi düşünüyoruz” dedi.

BERİL’İN KIYAFETLERİNİ GİYİYOR

Kuzuya, Beril’in kıyafetlerini giydirdiklerini söyleyen Ceylan, “Beril’in kıyafetlerini giydiriyoruz. Altını bezliyoruz. Günlük süt alıyoruz.” İfadelerini kullandı.

İKİNCİ TORUNUM OLDU

Emre’nin annesi Gülsen Ceylan ise, “Gündüz dışarıda geziyoruz. İlgi görüyor. Bir torunum vardı bu da ikinci torunum oldu. Ben bu zamana kadar hayvanları hiç sevmezdim, ama bu başka. Bunu çok seviyorum. Beril ile oyun oynuyorlar. İsmini Topitop koyduk. Beril ile beraber büyüyecekler inşallah” dedi.

Editör: TE Bilişim