Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme Sınavı'nda (LGS) toplam 90 soruda 90 doğru yaparak, 500 tam puan ile Türkiye birincisi olan Hasan Can Emirli, İnegöl Kaymakamı Şükrü Görücü tarafından ödüllendirildi. LGS' de tüm soruları doğru yanıtlayarak Türkiye birinciliği elde eden Özel Devrim Kosova Ortaokulu öğrencisi Hasan Can Emirli Bursa ve İnegöl’ün gururu oldu.
Kosova Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Devrim Kosova, ödül töreninden önce yaptığı açıklamada, “Hasan Can Emirli kurumumuzun olduğu gibi İnegöl’ün, Bursa’nın ve Türkiye’nin gurur kaynağı oldu. Bu gurur kelimelerle ifade edilecek gibi değil. Bize bir çıta verdi artık. Öğrencilerimiz bu çıtayı tutturmak için koşuşturmak zorunda kalacaklar. Öğrencimizin ve bizlerin sevincini paylaşmak için kurumumuza ziyarette bulunan sayın Kaymakamımız Şükrü Görücü’ye ve Milli Eğitim Müdürümüz Ali Doğru’ya teşekkür ediyorum” dedi.
Kaymakam Şükrü Görücü, İnegöl’ün adının böyle güzel başarılarla anılmasından, eğitim çıtasının yükselmesinden mutluluk duyduğunu belirterek, Emirli’ye lise ve üniversite hayatında da başarısının aynı şekilde devam etmesini temenni etti. Öğrencinin başarısında emeği geçen öğretmenlere, Kosova Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Devrim Kosova ve ailesine teşekkür ettikten sonra, Görücü başarısından dolayı Hasan Can Emirliyi kutlayarak ödülünü verdi. 
Sınav hakkında Kaymakam Görücü’ye bilgi veren İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Doğru, Türkiye genelinde yapılan sınava yaklaşık 1 milyon 600 bin öğrencinin katıldığını belirtti. 181 öğrencinin tüm sorulara doğru cevap vererek birinci olduğunu, Hasan Can Emirli’nin da tüm soruları doğru cevaplandırarak Türkiye birincisi öğrenciler arasında yer aldığını ifade etti.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Doğru, "Öğrencimiz tüm soruları doğru yanıtlayarak Türkiye birincileri arasına adını yazdırarak bizleri onurlandırdı. Öğrencimizin başarısında emek sahibi olan ailesi ve öğretmenlerine teşekkür ediyor, kendisini de tebrik ediyorum" diye konuştu.
Konuşmaların ardından Emirli’ye çeşitli ödüller verildi.

Editör: TE Bilişim