Sosyal sorumluluk projelerinin yanı sıra kültür-sanat alanında çalışmalara destek veren Limak Vakfı´nın kurduğu Limak Filarmoni Orkestrası, hayranlık uyandıran Ankara ve İstanbul konserlerinin ardından şimdi farklı şehirlerde müzikseverlerle buluşmaya hazırlanıyor.

BURSA´DAN YOLA ÇIKACAK

Türkiye turnesi Zeki Müren´in doğum günü olan 6 Aralık´ta doğduğu yer olan Bursa´da başlayacak. Dünyaca ünlü Türk tenor Murat Karahan´ın aynı zamanda sanat yönetmenliğini yaptığı Limak Filarmoni Orkestrası´nın Türkiye turnesi boyunca orkestra şefliğini ise Rengim Gökmen yapacak.

Çok sesli müziğin tanınması ve sevilmesi için çıktığı yolda İstanbul ve Ankara konserlerini başarıyla tamamlayan Limak Filarmoni Orkestrası, şimdi de Türkiye´yi karış karış gezmeye hazırlanıyor. İstanbul ve Ankara´da verdiği iki konserle büyük hayranlık uyandıran orkestra, Türkiye turnesine 6 Aralık´ta Bursa´da başlıyor. Dünyaca ünlü Türk tenor Murat Karahan´ın liderliğinde ve sanat yönetmenliğinde kurulan orkestranın çıkacağı Türkiye turnesinde yine şefliğini ülkemizin müzikte en önemli isimlerinden Rengim Gökmen üstlenecek. Limak Filarmoni Orkestrası, Türkiye´nin “sanat güneşi” olarak adlandırılan sanatçımız Zeki Müren´in en sevilen şarkılarını, bambaşka bir yorumla, şimdi de Türkiye´nin dört bir yanında izleyicilerle buluşturacak.

ZEKİ MÜREN´İN DOĞDUĞU GÜNDE, DOĞDUĞU ŞEHİRDE..

“Ülkemizin sanat güneşi” olarak adlandırılan Zeki Müren´in doğum günü olan 6 Aralık´ta yine doğduğu şehir olan Bursa´da başlayacak olan konserler aralık ve ocak ayı boyunca yaklaşık 10 ilde yapılacak. Dünyaca ünlü tenor Murat Karahan, düzenlenecek konserlerde Zeki Müren´in hafızalardan çıkmayan “Şimdi Uzaklardasın”, “Elbet Birgün Buluşacağız” ve “Yaralı Gönül” gibi onlarca parçasını seslendirecek. Limak Vakfı çatısı altında kurulan ve tamamı profesyonel yaklaşık 70 müzisyenden oluşan Limak Filarmoni Orkestrası´nın konser gelirleri Limak Vakfı altında yürütülmekte olan diğer sosyal sorumluluk projelerine aktarılacak.

LİMAK VAKFI

Limak Şirketler Grubu´nun yıllardır yürüttüğü tüm sosyal sorumluluk ve yardım projelerini tek bir çatı altında toplamak amacıyla 2016´da kurulan Limak Vakfı, “En değerli yatırımın insana yapılacak yatırım” olduğu bilinciyle yoluna devam ediyor. Vakfın eğitim alanındaki en önemli projelerinden biri kadınların mühendislik alanında daha fazla var olmasını desteklemek üzere, kapsamlı ve uzun vadeli bir sosyal sorumluluk projesi olarak 2015´te başlatılan “Türkiye´nin Mühendis Kızları”. Vakfın aynı zamanda 2016 yılında hayata geçirilen Gülseren Özdemir Üstün Başarı Bursu Programı ile ortaöğretimde okuyan, maddi imkansızlıklar içinde başarı ile okuyan gençlerin eğitimine ve gelişimine katkı sağlanması hedefleniyor. Yine 2016´da vakıf bünyesinde başlatılan “Limak Sohbetleri” ile akademisyen, yazar, sanatçılardan oluşan konuşmacıların ağırlandığı bir platform aracılığıyla toplumun farklı kesimlerine ulaşılıyor. KURUM BÜLTENİ

Editör: TE Bilişim