Şiddetli Lodos Neden

-Şiddetli Lodos Nedeniyle Kafasına Çatı Kapağı Düşen Kurye Elemanı Yaralandı-
Dün, özellikle öğleden sonra İnegöl'de zaman zaman şiddetini artırarak etkili olan lodos, yaşam şartlarını zorlaştırırken, bazı olaylara da neden oldu. Dün öğleden sonra Belediye ses yayın cihazlarından yapılan uyarıda, lodosun özellikle akşam 18.00 ile 24.00 saatleri arasında etkisini artıracağı bildirilerek, vatandaşlardan dikkatli olmaları istendi.
Dün öğleden sonra zaman zaman şiddetlenen lodos nedeniyle, şehir merkezinin çeşitli yerlerindeki  ağaçlar kökünden çıkarken, devrilen ağaçların elektrik enerji hatlarını koparması yüzünden bazı bölgelerde elektrik kesintilerine neden oldu. Bir firmanın kurye elemanı ise, lodosun uçurduğu  çatı kapağının kafasına çarpması sonucunda yaralanarak, hastaneye kaldırıldı.
TEZGAHLAR DAĞILDI
Aralıksız bir şekilde esen arada bir ise şiddetlenen lodos nedeniyle, özellikle çarşı merkezinde, işyerlerinin önüne kurulan tezgahların üzerindeki çeşitli eşyalar havada uçmaya başladı. Eşyalarının havada uçtuğunu fark eden işyeri sahiplerinin,  havalanan eşyalarının peşinden koşmaları,  ilginç görüntülerin yaşanmasına neden oldu.
AĞAÇLAR KÖKÜNDEN ÇIKTI
Ağaçlarda şiddetli esen lodostan nasibini aldı. Aralıklarla hızını artıran lodos, şehrin bazı bölgelerinde bulunan ağaçların dallarını kırarken, bazı ağaçları ise kökü ile birlikte topraktan sökerek, devirdi.
ELEKTRİKLER KESİLDİ
Yine hayatın vazgeçilmezi arasında bulunan, birçok aletin ve malzemenin çalışmasını sağlayan elektrikler, lodos nedeniyle zaman zaman kesildi. Yağmur, kar, dolu gibi olumsuz hava şartlarında şehrin bazen genelinde bazen de bir kısmında kesintiye uğrayan elektrikler, bu kez  lodos yüzünden kesildi. Elektriğin kesildiği bölgelerde ikamet eden veya işyeri bulunan vatandaşlar, elektrik kesintisini elektrik arıza servisine bildirdiler. UEDAŞ İnegöl İşletme Müdürü Muharrem Alıç, lodos nedeniyle şehrin bazı bölgelerinde elektrik kesintilerin yaşandığını belirterek, özellikle devrilen ağaçların enerji hatlarına zarar vermesi nedeniyle meydana gelen arızaların giderilmesi için, ekiplerin yoğun çalışmalar yaptığını kaydetti.
ÇATI KAPAĞI KAFASINA DÜŞEN KURYE YARALANDI
Bir kargo firmasında çalışan Kurye elemanı, kafasına çatı kapağı düşmesi sonucunda yaralandı.
Dün saat 13.00 sıralarında mobilyacılar sanayi bölgesi, Tabakhane caddesi üzerinde elektrikli bisikleti ile dağıtım yapan 33 yaşındaki kurye elemanı Ali D., cadde üzerinde faaliyet gösteren bir işyerine kargo malzemesi bırakmak için durdu. Durduğu anda Kurye elemanının kafasına nereden geldiği belli olmayan, saçtan yapılmış bir çatı kapağı düştü. Kurye elemanı, kafasına çarpan kapak nedeniyle yaralandı. Yaralı eleman, olay yerine gelen 112 Acil Servis Ambulansı ile İnegöl Devlet Hastanesi Acil Servisine kaldırılarak, tedavi altına alındı. Yaralı kurye elemanının sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Editör: TE Bilişim