LODOS SERALARI YIKTI
-10 Milyon Lira Zarar-
İnegöl genelinde iki gündür etkili olan Lodos Kurşunlu mahallesinde seralara zarar verdi. Yaklaşık 5 bin dönüm alandaki seraları yıkan lodos, çilek üreticilerini 10 milyon lira zarara uğrattı.
İki gündür İnegöl bölgesinde etkili olan lodos şehir merkezinde çatıları uçururken, bazı ağaçları da yerinden söktü. Yüksek kesimlerde etkisini arttıran lodos, en büyük zararı Kurşunlu mahallesinde ki çilek üreticilerine verdi. Dün etkisini arttıran lodos, Kurşunlu mahallesindeki seraları yıktı. 7 bin dönüm alanda ekili olan çileğin, 5 bin dönümü serada yetişiyor. 5 bin dönüm alandaki tüm seraları yıkan lodos, üreticilere yaklaşık 10 milyon lira zarara uğrattı.
Kurşunlu mahallesinde çilek üreticiliği yapan Ziraat Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ali Satılmış, “Dün akşam çıkan lodosla birlikte Kurşunlu’daki bütün seralarımız heba olmuş durumda. Yaklaşık 7 bin dönüm alanın 5 bin dönümü Kurşunlu’da sera olarak bulunmaktadır. Bu seralarımızın tamamı bu lodosla birlikte toz duman oldu. Ne naylon kaldı ne demir kaldı. Kurşunlu’da 10 milyon lira zararımız var. Artı bir de gece yağmur yağacak ve akabinde 3-5 gün boyunca gece hava sıcaklığı eksiye düşeceği için üründen de zarar edeceğiz. Bu da aylık 1 milyon lira üretim zararı demek. Kurşunlu’daki çilek üreticileri olarak ciddi bir zarar uğradık. Bu durumu yetkililere bildirmek istedik. İnşallah bir şeyler düşünülür. Çilek üreticileri olarak zor durumdayız. Yetkililerden yardım bekliyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim