İnegöl’den yükselerek ülkemizin ve dünyanın çeşitli noktalarında markalaşan ‘Helvacı Ali’ ailesinin yeni işyeri ‘Lokumpare’ düzenlenen görkemli açılış töreni ile İnegöllülerin hizmetine açıldı.

‘Lokumpare’ Sarraflar Çarşısı mevkiinde Cihan Bozacılar ve Mustafa Güleç ortaklığında İnegöllülerin hizmetine açıldı. Açılış programına iş dünyasından protokole birçok kişi katıldı.

Kurdele kesimi öncesinde bir açıklama yapan işyeri sahiplerinden Cihan Bozacılar, “Hepiniz açılışımıza hoş geldiniz. Aramızda bulunamayan, mesaj gönderen, hayırlı olsun dileklerini ileten tüm dostlarımıza teşekkür ederim. Bizler ‘Helvacı Ali’ ailesi olarak başarılması zor, bir o kadar da mutluluk verici bir başarı hikayesi oluşturduk. Türkiye’de 50’den fazla şehirde 110’u aşan şube sayımız ile yurt dışında Dubai, Makedonya ve Avrupa ülkelerine yaptığımız ihracatlar ile üreten şehrimizin üretimine değer kattık. İş arkadaşlarımız ile birlikte, çarşımızın bu güzel noktasında ne yapabiliriz diye düşündük. Birlikte, ‘Lokumpare’ projemizi ortaya çıkardık. Çarşımıza çok yakıştığını düşünüyoruz. Bugün bizlere destek vererek buraya kadar gelen herkese şükranlarımızı sunuyorum” dedi.

Belediye Başkanı Alper Taban ise, “İnegöl’ümüzün önemli bir konumundayız. Burası iki kapılı diye hitap edilen, zaman zaman kuyumcular çarşısı dediğimiz, İshakpaşa Dediğimiz, yine Beylik Hanı dediğimiz merkezi bir nokta. Tabi şehrimiz gerçekten geçmiş gücü ile yaklaşık 5 bin yıllık bir tarihe uzanması ile önemli bir merkez. Bu şehirde bizden önce birçok insan yaşadı. Kökleri olan bir şehir. Mayasında ticaret olan bir şehir İnegöl. Çünkü müteşebbis ruha sahip arkadaşlarımız var. Bugün olduğu gibi. Şehrimizin pek çok değeri var ancak artık bunun yanı sıra insanı da koyuyorum. İnegöl’ün o girişimci insanı da bana göre bir marka değerdir. Artık bir helva hikayemiz var. Bugüne kadar vardı ama bu jenerasyon helvanın da İnegöl’den çıktığını ve İnegöl için de çok kıymetli bir varlık olduğunu yaşatarak bize gösteriler” şeklinde konuştu.

Yapılan dua sonrası kurdele kesimiyle Lokumpare hizmete açıldı.

Editör: TE Bilişim