Sosyal medya hesabından bir video yayınlayan İYİ Parti Belediye Meclis Üyesi Fahrettin Baykan, market ve bakkallarda satılan torpillerin küçük yaştaki çocuklara satılmaması konusunda uyarılarda bulundu. 
Sosyal medya hesabında yayınladığı video ile hem esnaflara hem de aileleri uyarılarda bulunan Fahrettin Baykan, “Ben buradan yetkili kişilere sesleniyorum; bu tarz patlayıcı malzemeleri marketler çocukların eline vermesin. Çocuklara bunu satmasın. Bundan kazanacağı paranın ne bereketi olur, ne de bir yararı olur” dedi.
Kısa sürede büyük beğeni alan video da Baykan şu ifadelere yer verdi;
“Çok değerli arkadaşlar size dün yaşadığım bir konuyu aktarmak istiyorum. Bildiğiniz gibi Ramazan ayındayız. İnsanlar işlerinden biraz erken dönüyorlar. Yorgun, aç, susuz Ramazan olduğu için evde iftarı beklerken uyumaya çalışıyorlar ama dışarıda bir bakıyorsun patlama, bomba gibi bir ses. Uyanıyorsun, kokuyorsun, bakıyorsun sağa sola, biraz sonra uyumaya çalışıyorsun. Tekrar bir ses ve insanlar rahatsız oluyor. Evde hastası var, yaşlısı var, oruçlusu var. Bu konuda benim de dikkatimi çekiyordu. Hatta bir gün önce evin önünde 2-3 kere bomba gibi patlamalar oldu. Dışarı baktım, çocuklar oynuyor. Kim patlattı diye sorunca bilmiyorum amca neyse... Dün akşam üstü evimin önüne indim. 5-6 tane çocuk 7-8 yaşlarında bir çocuğun elinde patlayıcı torpil. Çağırdım ne bu elindeki, bomba amca. Nasıl bomba? Torpil, bomba. Buradan yakıyorsun, atıyorsun, patlıyor ve bir de elinde kibrit etrafında da 6-7 tane çocuk. O patlatacak onlarda seyredecek. Nereden aldın bunu dedim. Marketten aldım. Kaç paraya aldın dedim, 1 lira amca dedi. Çıkardım 1 lira verdim. Elinde kibrit vardı. 1 lira da kibrit için verdim. Dedim ki bak bunu artık patlatmayın, tehlikelidir. Allah korusun elinde patladı, parmakların kopar, gözlerin kör olur. Bundan sonra bu tarz şeylerle oynamayın dedim ve gönderdim. Fakat şimdi bu tarz patlayıcı maddeleri hiçbir anne-baba alıp da çocuklarına vermez. Bunları çocuklar gidip marketten kendileri alıyorlar. Ben buradan yetkili kişilere sesleniyorum; bu tarz patlayıcı malzemeleri marketler çocukların eline vermesin. Çocuklara bunu satmasın. Bundan kazanacağı paranın ne bereketi olur, ne de bir yararı olur.”

Editör: TE Bilişim