İnegöl Belediyesi Aralık ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi. Koronavirüs nedeniyle evinde karantinada olan Belediye Başkanı Alper Taban’ın yerine Başkan vekili Erdal Akkaya, meclisi yönetti.

MAĞDUR ESNAFIN SORUNLARI MECLİSTE

MHP grubunun sunduğu Pandemi nedeniyle mağdur olan esnafın, sorunlarının çözüme kavuşturulması konusu gündeme alındı.

MESUDİYE’YE ANAOKULU

Mesudiye mahallesinde Belediyeye ait alana Anokulu yapılması için söz konusu arsa Milli Eğitim Bakanlığına tahsis edildi.

KATI ATIK BEDELLERİ BELLİ OLDU

Evsel Katı atık bertaraf ücretleri belirlendi. Söz alan AK Partili üye Abdullah Akşeker, katı atık bedellerinin 8.1 TL, küçük ölçekli 21, orta ölçekli 600 TL, büyük ölçekli işletmeler için 1100 TL+KDV olduğunu söyledi.

Söz alan İYİ Partili üye İsmail Karaman,  katı atık bedellerinin alınmaması noktasında önerge verdiklerini hatırlatarak, konu hakkında bilgi istedi.

Cevap veren Erdal Akkaya, kanunen alınması gerektiğini belirterek, çalışmanın bakanlık nezdinde netleşmesini beklediklerini söyledi.

Söz alan Karaman, bu madde için red oyu kullanacaklarını söyledi. Madde İYİ Partili üyelerin ret oyuna karşın kabul edildi.

ÖĞRENCİLERE TABLET DESTEĞİ

İnegöl Belediyesi tarafından uzaktan eğitim alan ihtiyaç sahibi öğrencilere tablet alınması için 100 Bin TL destek sağlanması konusu oybirliği ile kabul edildi. Tablet desteğinden yararlanmak isteyen ihtiyaç sahipleri, Kaymakamlığa da başvurabileceği açıklandı.

AĞAÇ DALLARININ TOPLANMASI ÜCRETSİZ OLDU

Ağaç dallarının ikametlerden alınması ücretsiz oldu. MHP’nin gündeme sunduğu önerge görüşüldü. Pandemiden mağdur olan esnafların mağduriyetlerinin giderilmesi için bir fon oluşturulması konusu masaya yatırıldı. Madde plan bütçe komisyonuna havale edildi.

Editör: TE Bilişim