İnegöl’ün kırsal Güneykestane mahallesinin merkezinde bulunan tek mezar dikkat çekiyor. Mahalle mezarlığının olmasına rağmen mahallenin merkezinde bulunan mezarın gizemi çözüldü.

Doğan isminin yazılı olduğu mezar mahalleye gelenlerin dikkatini çekiyor. Mezarı konumu itibariyle görenlerin alim, Türk büyüğü gibi zatlar zannederek merak eden vatandaşlar, ihbar hattımıza ulaşarak bu durumu bilgi istediler. Yıldırım gazetesi olarak yaptığımız araştırmada; konumu itibariyle köyün simgesi haline gelen mezarın, aslında bir vasiyet nedeniyle orada olduğu ortaya çıktı.

Mahalle sakinlerinden edindiğimiz bilgilere göre; yaşanan olayda ölen Doğan’ın ailesinden son isteği oldu. 1900’lü yılların başında yaşanan olayda hayatını kaybeden adam, ölmeden önce ailesinden son istediğinin evinin yanındaki arsaya defnedilmesi olmuş. Bu isteği geri çevirmeyen ailesi, hayatını kaybeden adamı mahallenin meydanındaki kendisine ait araziye defnettiler. Yıllar sonra mezarın bulunduğu alan yapılan evlerle birlikte mahallenin merkezi haline geldi.

Mahalle mezarlığının olduğu gören vatandaşlar, tek mezarın mahallenin göbeğinde olmasına şaşırıyor. Yaşanan bu gizemli durumu Yıldırım Gazetesi olarak araştırdık. Mahalle sakinleriyle yaptığımız görüşmede, mezarın vasiyet üzerine mahallenin merkezinde olduğu söylediler.

Editör: TE Bilişim