Öğrencilerin ödevler


Öğrencilerin ödevlerini, araştırmalarını internet teknolojisini kullanarak yapmasını sağlamak için, 2008 yılında İnegöl merkezde, Belediye Kültür Sarayındaki ‘İnegöl Bilgi ve Kültür Evi’nin startını veren İnegöl Belediyesi, dün Mahmudiye ve Hamidiye mahallelerine yönelik Mahmudiye-Hamidiye Bilgi ve Kültür Evini hizmete açarak, İnegöl’deki yedinci Bilgi Kültür Evinin açılışını gerçekleştirdi.

Dün saat 11.30'da yapılan açılış törenine, AK Parti Bursa Milletvekili adayı Hüseyin Şahin, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Başkan Yardımcıları Yusuf Şen, Gülhan Şahin, Turgay Yel, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli, AK Parti Belediye Meclis Üyeleri, Yönetim Kurulu Üyeleri, bazı mahalle muhtarları ile vatandaşlar katıldı.

Törenin açış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İnegöl Belediyesi olarak her mahalleye bir bilgi-kültür evi kazandırma hedeflerinin devam ettiğini belirterek, "2008 yılında ilk bilgi kültür evimizi Kültür Sarayında, ikincisini de 2009 yılında Alanyurt Fatih mahallesindeki Belediye Ek Hizmet Binamızda açtık. 2010 yılında ise Akhisar, Huzur ve Orhaniye Mahallelerindeki Bilgi Kültür Evlerinin açılışlarını gerçekleştirerek, bu sayıyı 5’e yükselttik. 2011 yılının ilk Bilgi Kültür Evininin açılışını ise 1 Nisan 2011 tarihinde Mesudiye Mahallemizde yaptık. 2008 yılında 12 bin 116 kişi, 2009 yılında 27 bin 707 kişi, 2010 yılında 47 bin 876 kişi Bilgi ve Kültür Evlerimizden faydalandı. 2011 yılında ise bu güne kadar 38 bin 484 öğrenci sayısıyla, kurduğumuz günden bu güne kadar Bilgi ve Kültür Evlerimizden faydalanan toplam öğrenci sayısı 126 bin 183 olmuştur. Bu gün ise, Mahmudiye-Hamidiye Mahalleleri Bilgi Kültür Evi’nin açılışını hep birlikte gerçekleştiriyoruz. Bilgi Kültür Evimiz iki mahalleyi birbirinden ayıran Suyolu Caddesi üzerinde yer aldığı için, her iki mahalleye hitap edecek şekilde buraya Mahmudiye-Hamidiye Bilgi Kültür Evi adını verdik. Bilgi Kültür Evimizde, gerekli fiziki ve teknik donanım sağlandı. 16 adet tam donanımlı bilgisayarı öğrencilerimizin ve gençlerimizin kullanımına hazırladık. Network bağlantısı, Office programları, güvenlik programları, çocuklar için programlar güvenli bir şekilde ayarlandı. Öğrencilerimizi, internet ortamında zararlı içeriklerden koruyacak filtreleme programları kuruldu. Bilgi Kültür Evi'ni hem içeriden ve hem de dışarıdan 7/24 görüntüleyecek, güvenlik kameraları devreye alındı. Bilgi Evi'nin kapalı bulunduğu saatlerde devreye girecek olan sesli alarm sistemi kuruldu. Yaşanabilecek olası herhangi bir elektrik kesintisi karşısında, bilgisayarların zarar görmesini engelleyecek kesintisiz güç kaynağı kurularak, devreye alındı. Bilgi Kültür Evimizde, ders çalışma, kitap okuma, bilgisayar kullanma, internetten faydalanma, yazıcı çıktısı alma imkânları mevcut” dedi.

Mahmudiye-Hamidiye Bilgi Kültür Evinin iç tefrişatı ve gerekli büro malzemeleri ile birlikteki toplam maliyetinin yaklaşık 35 bin TL olduğunu bildiren Başkan Aktaş, “Başta öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz olmak üzere, burasını her yaştan vatandaşımızın gelebileceği bir yer olarak düzenledik. Öğrencilerimiz burada ödevlerini, araştırmalarını internet teknolojisini kullanarak yapabilecekler. Merkezimizdeki tüm hizmetlerimizi ücretsiz sunuyoruz. Mahmudiye-Hamidiye Mahallesi Bilgi ve Kültür Evimizin hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

Konuşmanın ardından kesilen kurdele ile Mahmudiye-Hamidiye Mahallesi Bilgi ve Kültür Evi hizmete açıldı.

Editör: TE Bilişim