Velilerin yoğun ilgi gösterdiği programda şair Dursun Ali Erzincanlı’nın ’40 Yaşındasın’ şiirini okuyan Mahmudiye İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Zeynep Yaman, hem ağladı hem de salondakileri ağlattı.

YÜCE AĞAÇ TEKRAR DALLAR VERMEYE BAŞLADI

Önceki akşam saat 20.30’da düzenlenen programa, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, Şube Müdürü Ali Doğru, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda veli katıldı.

Mahmudiye İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri tarafından Kur’an’ı Kerim okunmasıyla başlayan programın açış konuşmasını yapan Mahmudiye İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Cavit Yakşi, “Peygamberimizin ismini anmak için toplandık. Bundan bir zaman önce bir yüce ağacın, kurusun diye dallarını budamak istediler ve kökünü kurutmak için bir takım faaliyetler içerisine girdiler. Bu niyetlerinde başarılı olamayacaklarını biz biliyorduk. Büyüklerimizin mücadelesi ve halkımızın sahip çıkmasıyla bu yüce ağaç tekrar dallar vermeye başladı. Çiçekler açmaya başladı. Eskisinden daha gürbüz şekilde büyümeye başladı. Bu sizlerin sahip çıkmasıyla oldu. Her kim ki İmam Hatip Liselerini çoğaltıyorsa, özellikle ortaokulları açmakta kimin emeği ve gayreti varsa, onlardan Allah razı olsun. Yine çocuklarını bu okula gönderenlerden Allah razı olsun. İnegöl’deki çalışmalarda Milletvekilimizin, Belediye Başkanımızın, İlçe Milli Eğitim Müdürümüzün çok büyük gayretleri ve destekleri var. Peygamber Efendimizi anacağımız, anlamaya çalışacağımız bu güzel akşamda, okulumuz hakkında ve yapılan çalışmalar hakkında bahsetmek istiyorum. Okulun güzelleşmesi için Eylül ayından bu yana 200 bin TL harcandı. Kutlu Doğum Haftası nedeniyle okulda düzenlediğimiz yarışmalar, Efendimiz adına düzenlendi. 2 milyondan fazla salavat çekildi. Öğrenciler Efendimize layık ümmetin evladı olmak için, bir birleriyle salavat konusunda yarıştılar. Peygamber Efendimize şiirler ve mektuplar yazdılar. İslamiyet’i en güzel şekliyle öğrenilecek yer İmam Hatip Ortaokulları ve İmam Hatip Liseleridir. 6 aylık okul olmamıza rağmen, bizim çocuklarımız her ay kendi aralarında bin TL toplayarak, öğretmenlerimizle beraber 11 tane yetime bakıyor” dedi.

4 ORTAOKUL, 2 LİSEMİZ VAR

Kutlu Doğum Haftası nedeniyle İnegöl’de çeşitli etkinlikler düzenlendiğini belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk ise, “Bu hafta içerisinde okullar arası ‘Hadis Okuma ve Şiir Yarışmaları’ düzenledik. Okullarımızın bünyesinde Peygamberimizi anlatan, tanıtan ve onun güzelliklerini anlatan birçok program düzenleniyor. Bu akşam da Mahmudiye İmam Hatip Ortaokulu’nun düzenlediği programdayız. Bu kadar yoğun kalabalığın ve katılımın olması beni memnun etti. Bu bize bir şey gösteriyor, İmam Hatip Ortaokulları ve Liseleri isteniyordu, bekleniyordu ve olması gerekiyordu. Bazı meşakkatler soncunda bunların olması ve oluşması gündeme geldi. Sizler de buna ilgi ve alaka gösterdiniz. Biz de vatandaşımızın isteği doğrultusunda okulları açmak durumundaydık. İnegöl’ümüzde 2 yıl önce 1 İmam Hatip Lisesi var iken, geçen yıl Kız İmam Hatip Anadolu Lisesini açtık. Hiç İmam Hatip Ortaokulu yoktu. Geçen yıl Hacer Salih Yıldız İmam Hatip Ortaokulu’nu açarken acaba okul dolar mı diye düşünürken, 1 yılda okulumuz doldu taştı. Bu sene ortaokul sayısını Mahmudiye İmam Hatip Ortaokulu’nu açarak, 4 yaptık. Yani İmam Hatip Lisesi 1 iken 2, İmam Hatip Ortaokulu da 1 iken 4 oldu. İnşallah bu sene 2 olan İmam Hatip Lisesini, 4’e çıkartacağız,  İmam Hatip Ortaokulu sayısını da 8 yapacağız. Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor. Valilik oluru alınmadığı için okulların yerleri ve isimleriyle ilgili açıklama yapmayı uygun görmüyorum. İnşallah Zeki Konukoğlu Anadolu Öğretmen Lisemizin yan tarafında, İnegöl Belediye Başkanlığı tarafından 4 bin200 metrekarearsa tahsis edildi. Bizde bu arsa üzerinde 30 derslikli 4 katlı İmam Hatip Ortaokulu yapılması konusunda ihale yaptık. 10 gün içerisinde inşaata başlanacak. Eylül ayında yetişmezse önümüzdeki yıl Şubat ayında okulumuzu 5’nci İmam Hatip Ortaokulu olarak hizmete açmak istiyoruz. İmam Liseleri ve Ortaokulları çoğalırken, diğer okullarımız da artıyor. 10 yıl önce İnegöl’de 1 tane Anadolu Lisesi varken, önümüzdeki yıl 4 tane Anadolu Lisemiz olacak. Öğretmen Lisemiz ile Fen Lisemiz eğitim öğretime devam edecek. Sanayi kenti olan İnegöl’ümüz büyüdükçe ve geliştikçe okullarımız çoğalıyor” diye konuştu.

ZEYNEP YAMAN HERKESİ AĞLATTI

Mahmudiye İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Zeynep Yaman, şair Dursun Ali Erzincanlı’nın ’40 Yaşındasın’ şiirini okuduğu sırada, hem kendisi ağladı hem de salonu dolduran davetlileri ağlattı. Öğrencilerin ‘Kutlu Doğum’ adlı skeci oynamalarının ardından Ahmet Emin Bayraktar ‘Kutlu Doğum’ mektubunu okudu.

Mahmudiye İmam Hatip Ortaokulu İlahi gurubunun okuduğu ilahilerin ardından Mahmudiye İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri Şeymanur Kılıç ve Sümeyye Özcan Kutlu Doğumla ilgili şiirler okudular. İç savaş nedeniyle Suriye’den kaçarak İnegöl’e gelen ve Mahmudiye İmam Hatip Ortaokulunda misafir öğrenci olarak öğrenim gören Suriyeli öğrencilerin, kardeşlik üzerine Hadisler okumasının ardından ödül törenine geçildi.

ÖĞRENCİLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

Kutlu Doğum Haftası nedeniyle Mahmudiye İmam Hatip Ortaokulunda düzenlenen Şiir, Mektup, En Güzel Sınıf, 40 Hadis, Salavat, Satranç, Basketbol ve Resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere kupa, madalya ve ödüllerinin takdim edilmesiyle program son buldu.

Editör: TE Bilişim