Önceki gün basına yansıyan Mahmudiye mahallesi Kale sokak sakinlerinin, çocuk parkı tepkisine cevap veren Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban, Çocuk ve Dinlenme Parkı alanının, Belediye tarafından şahsa satıldığı iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Ahmet Türkel Çevre Yolu 2. Etabının başlamasıyla birlikte, Mahmudiye mahallesi Kale sokak üzerinde yapılacak bir parkın tehlike arz edebileceğini belirten Alper Taban, bu nedenden dolayı, sokak  sakinlerinin sözünü ettiği  parka70 metremesafede, Dağyolu sokak ile Diriliş caddesi arasındaki 3 bin 500 metrekarelik alanda çocuk oyun alanı, dinlenme parkı ve otopark yapılacağını ifade etti.

Mahmudiye mahallesi Kale sokak sakinlerinin tepkilerine cevap veren Başkan Yardımcısı Alper Taban, “Dün yerel gazetelerde yer alan, ‘Mahmudiye mahallesi Kale sokak sakinlerinin kullanımında olan Çocuk ve Dinlenme Parkının Belediye tarafından bir şahsa satıldığı ve inşaat çalışmalarına başladığına’ ilişkin mahalle sakinlerinin iddialarına istinaden, değerli kamuoyunu aydınlatmak için İnegöl Belediyesi olarak basın açıklaması yapıp, konuyla ilgili ilçe halkımızı bilgilendirme gereği duyduk. Bahsi geçen Mahmudiye mahallesi Kale sokak sakinlerinin kullanımında olan, yaklaşık 500 metrekarelik park alanının, 2005 yılında yapılan 1/1000 Ölçekli Uygulama Revizyon imar planı kapsamında konut alanı olarak plan tadilatı yapılmış olup, o tarihten sonra arsa sahibinin de onayı alınarak, 2012 yılına kadar park alanı olarak kullanımına devam edilmiştir. Söz konusu alan, Ahmet Türkel Çevre Yolunun 2. Etabı çalışmalarının başlamasıyla, yolun hemen yanı başında kalmaktadır.24 metregenişliğinde çevre yoluna, sıfır bir noktada çocuklar için park alanının olması ciddi sorunlar teşkil edecektir. Günümüzde şehir içi çevre yolu trafik hızının da 90 kilometreye çıkmasıyla ilgili bölgede çocuk parkının varlığı, sorunları beraberinde getirecek, hiç de sağlıklı olmayacaktır. Bu sebeplerden dolayı bahsi geçen parka70 metremesafede, Dağyolu sokak ile Diriliş caddesi arasındaki otoparkı ve park alanı olan yaklaşık 3 bin 500 metrekarelik alan, mahalle sakinlerimizin çocuk oyun alanı, dinlenme, park ve benzeri ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde düzenlenmiş olup, Park Bahçeler Müdürlüğümüz konuyla ilgili çalışmalara zaten başlamıştır. Söz konusu alanda çocuklarımız ve mahallelimiz için daha sağlıklı ve daha güvenli bir park, en kısa zamanda gerekli çalışmalar yapılarak mahalle halkının hizmetine sunulacaktır” dedi.

Çocuk ve Dinlenme Parkı alanının Belediye tarafından şahsa satıldığı iddialarının gerçeği yansıtmadığını ifade eden Taban, “İlgili 3 bin 500 metrekarelik alan daha korunaklı ve daha güvenli bölgede kalmakta olup, aynı zamanda yetişkinler için yapılacak dinlenme alanları ile çocuklarımız, ebeveynlerinin gözetiminde daha emniyetli ve tehlikeden uzak bir şekilde oyun oynamalarına imkan sağlayacak şekilde düzenlenecektir. Mahmudiye mahallesi Kale sokak sakinlerinin kullanımında olan Çocuk ve Dinlenme Parkı alanının, Belediye tarafından şahsa satıldığı iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır. Ayrıca mahalle sakinlerimizin ifade ettiği gibi, Belediye Başkanımızın veya diğer ilgili kişilerin, seçim sathı mahallinde burada park yapılacak veya bir takım sözler verildiği şeklindeki ifadeler kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır. Dolayısıyla her bölgede, verilen her ne söz varsa kesinlikle zaten yerine getirilecektir. Burada kesinlikle bu anlamda Başkanımız tarafından ifade edilen bir söz yoktur. Bunu da özellikle ifade etmek isterim. Söz konusu alanla ilgili yanlış bilgilendirmeler neticesinde mahalle halkı konuyla ilgili olarak hissi davranmış ve tepki göstermiştir. Bu tabi bilgi kirliliğinden kaynaklanan bir tepkidir. Değerli ilçe halkımıza önemle duyurulur” şeklinde konuştu.

 

Editör: TE Bilişim