30 Mart Yerel seçimlerinde Mahmudiye Mahallesi Muhtarlığı görevine aday olarak güven tazeleyen Raşit Alan, önceki gün azalarla birlikte yemekte bir araya geldi. Muhtar derneklerindeki iki başlılığın bitmesini isteyen Raşit Alan, “Birlik beraberlik içerisinde olalım. Burada bu sürtüşmelerden İnegöl kaybediyor, İnegöl'ün kaderiyle oynamaya kimsenin hakkı yok” dedi.

BİRLİK BERABERLİK İÇİNDE HİZMET EDECEĞİZ

Önceki gün saat 12.00’de, Namı Farket İnegöl Köftecisinde düzenlenen yemeğin ardından basın mensuplarına bir açıklama yapan, muhtarlık görevine ikinci kez seçilen Mahmudiye Mahallesi Muhtarı Raşit Alan, “İnegöl'ümüzün çok değerli basın mensupları, dava arkadaşlarım ve Mahmudiye mahallemizin değerli sakinleri, 30 Mart 2014 muhtarlık seçiminde bana ve ekibime verdiğiniz destekten dolayı hepinize çok teşekkür ediyorum. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da birlik beraberlik içerisinde mahallemizin çok daha iyi hizmet alabilmesi için el birliğiyle çalışarak, istişareler yaparak hizmetler yapacağız. İki noktada sorunlarımız var. Bu sorunların çözümü için belediye ile de görüşerek, çözme yoluna gideceğiz. Mahalle sınırları içinde seçim sandıklarında görev yapanlara, emeği geçenlere, bana ve ekibime verilen destek ve güvenden dolayı tekrar teşekkür eder, saygılar sunarım. Bu vesileyle de Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe'ye, İnegöl Belediye Başkanımız Alinur Aktaş'a ve ekiplerine görevlerinde başarılar dilerim.  Ayrıca seçilen tüm muhtarlarımızı da kutluyor, görevlerinde başarılar diliyorum” diye konuştu.

TEK ÇATI ALTINDA TOPLANMANIN TAM ZAMANIDIR

Şuanda İnegöl’de 116 mahalle muhtarının seçildiğini ifade eden Raşit Alan, “Mahalle statüsüne geçen 57 köy muhtarı ile şehir merkezindeki 2 mahallenin muhtarı değişirken, TOKİ konutları bölgesinde yeni kurulan Baykoca Mahallesinin muhtarı ise ilk kez seçildi. Diğer muhtarlar ise göreve bir kez daha seçildiler. Yani İnegöl’deki Muhtarlarımızın yüzde 60’ı yenilendi. Ben de diyorum ki, değişimin gerçekleşmesinin, iki başlılığın bitmesinin, tek çatı altında toplanmanın tam zamanıdır. İnegöl’de faaliyette bulunan her iki Muhtar Derneklerinin başkanları ile  görüştüğümüzde, Muhtarlar Birliği Derneği Başkanı Halim Yiğit yeni dernek seçiminde görev almayacağını ifade etti. Diğer İnegöl Muhtarlar Derneği Başkanı Avni Kurt da, seçimi kaybettiği için başkan olarak devam etmenin etik olmadığını ifade etti. Burada bir sözüm de Türkiye Muhtarlar Birliği Federasyonu Genel başkanı Bekir Kahyaoğlu'na, ‘Sen de bir kenara çekil, dernekleri rahat bırak. Görevine devam edeceksen, git otur Ankara'da, dernekleri de rahat bırak.’ O zaman 116 muhtar bir dernek çatısı altında birleşsin, kendi arasında adayını seçsin. İki başlılık bitsin. Birlik beraberlik içerisinde olalım. Burada bu sürtüşmelerden İnegöl kaybediyor, İnegöl'ün kaderiyle oynamaya kimsenin hakkı yok” dedi.

‘İNEGÖL MUHTARLARI DAYANIŞMA DERNEĞİ’NDE BİRLEŞELİM

4 Nisan'da verilen yemeği gazeteden okuduğunu belirten Alan, “4 Nisan 2014 Cuma günü Besler-2 İnegöl Köftecisinde verilen yemeğin amacı, 21 merkez mahalle muhtarının İnegöl halkına teşekkür mesajı vermekti. Ama ne olduysa, yapılan yemekli toplantı gayesine ulaşmadı. Yemek, Bekir Kahyaoğlu'nun, muhtarlara tebrik yemeği durumuna dönüştü. O yemeğin masrafları, 21 mahalle muhtarının kendi harçlıklarından toplanıp, Besler-2'ye ödenmiştir. Biz kimsenin adamı değiliz. Ben, gerçekleşmesini dilediğimiz bu birleşimin adının, ‘İnegöl Muhtarları Dayanışma Derneği’ olmasını ve bu  ad altında çalışmalar yapmasını teklif ediyorum” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim