Geçtiğimiz Perşembe

Geçtiğimiz Perşembe gecesi başlayıp, zaman zaman yoğunlaşan, zaman zaman  tipi şeklinde dün de devam eden kar yağışı, özellikle İnegöl Bozüyük arası yolun Mezitler boğazında, kazaların meydana gelmesine, yolun uzun bir süre kapanmasına neden oldu.

Mezitler bölgesinde daha etkili olan kar yağışı, dün 15.00 ile 18.00 saatleri arasında Bursa-Ankara karayolunu ulaşıma kapattı.  Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği ekipleri ile İnegöl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tecil ve Denetleme Amirliği ekipleri ve Asayiş ekipleri, Bursa istikametinden gelen araçların İnegöl'den itibaren Ankara yönüne gidişine izin vermezken, İnegöl Kaymakamlığın desteğiyle köftecilerden alınan 500 porsiyon ekmek arası köfte ve ayran, İnegöl Orman İşletme Müdürlüğünün aracıyla Mezit bölgesine götürülerek, yolun kapalı olması nedeniyle mahsur kalan  kamyon şoförlerine ve şehirler arası yolcu otobüslerindeki yolculara dağıtıldı.

Mezit bölgesinde henüz duble yolun açılmadığı bölümde, TIR'ların kayarak yolu kapatmasının ardından, bölge trafik ekipleri yolu tamamen trafiğe kapattı. Görevliler, İnegöl girişinden itibaren Ankara yoluna araçların gitmesine izin vermediler.

İnegöl Terminali'nde de firmalara Ankara yönüne gidecek otobüslere yolcu alınmaması gerektiği uyarısında bulunuldu. Yolun kapanması sebebiyle çok sayıda özel araç, otobüs ve kamyon İnegöl yakınlarındaki akaryakıt istasyonlarında ve dinlenme tesislerinde konaklarken, İnegöl Kaymakamlığının organizasyonuyla hazırlattırılan 500 porsiyon İnegöl Köftesi ve ayran, İnegöl Orman İşletme Müdürlüğünden tahsis edilen araçla  Mezitler bölgesine götürülerek, araçların mahsur kaldığı bölümde sürücülere ve şehirler arası otobüslerin yolcularına dağıtıldı.

Bir yandan kar yağışı devam ederken, bir yandan yolun açılması için yoğun bir çalışma yürütüldü. Kayan TIR'ların çekilmesinin ardından Bursa-Ankara karayolu saat 18.00 sıralarında ulaşıma açıldı.  Kar yağışının devam etmesi ve zaman zaman tipi şeklinde etkisini artırması nedeniyle açılan yolda kontrollü bir şekilde trafik akışına izin verildi. TIR’larla, zincirsiz araçlar İnegöl çıkışında durduruldu. Mezitler bölgesinde uzun süre mahsur kalan araçlara öncelikle geçiş izni verilmesinin ardından İnegöl’de bekletilen şehirler arası otobüsler ile zincir takmış olan diğer araçlara yol verildi. Bu arada Bursa Şehirlerarası Otobüs Terminali'nden Ankara yönüne gitmeye hazırlanan  otobüslerin sürücüleri ve yolcular sürekli olarak uyarıldı.

SABAHTAN BERİ MAHSUR KALDIK

Mezit-1 bölgesinden itibaren yol kenarlarına, akaryakıt istasyonlarında  ve dinlenme tesislerine araç sürücüleri ve otobüs yolcuları, uzun süreden beri mahsur kaldıklarından  yakındılar. Vatandaşlar, Kaymakamlık tarafından temin edilerek, emniyet görevlileri tarafından ikram edilen ekmek arası İnegöl köftesi için, tüm  yetkililere teşekkür ettiler.

OTOBÜS YOLCULARI DA İSYAN ETTİ

Ankara istikametine gitmek için yola çıkan fakat kar yağışı nedeniyle tesislerde ve otobüslerde zaman geçiren yolcular da isyan etti. Aralarında hasta ziyaretine ve  Vergi Dairesi Sınavlarına katılmak  için Ankara'ya gitmek için yola çıkan yolcuların da bulunduğu mahsur kalan  vatandaşlar, üzüntülü ve endişeli bir şekilde yolun açılmasını beklediler. Zaman zaman sabırları taşan vatandaşlar, emniyet ekiplerine de veryansın ederken, yapılan  uyarılar üzerine, yol açılana kadar beklemekle yetindiler.

 

Editör: TE Bilişim