BELEDİYE BAŞKANI SÜMEYYE ÖZCAN

Dün ilk program saat 09.30’da İnegöl Belediye Başkanlığında düzenlendi. Belediye Başkanı Alinur Aktaş, koltuğunu Mahmudiye İmam Hatip Ortaokulu 5-C sınıfı öğrencisi Sümeyye Özcan’a teslim etti.

BİSİKLET KULLANMAYI TEŞVİK EDECEK  PROJELER YAPACAĞIM

Başkanlık koltuğuna oturan Sümeyye Özcan, “Benim birçok projem var. Ama öncelikle İnegöl’ümüzde bahçesi dar olan ve öğrencilere yetmeyen okullar var. Ben okulların bahçelerini genişleteceğim. Buralara öğrencilerin sportif faaliyetlerini gerçekleştirebileceği spor araçlarını koyacağım. İnegöl’deki oyun parklarını ve yeşil alanları çoğaltacağım. Hava kirliliğinde İnegöl’de araçların ciddi etkisi var. Kayıtlı şuan da 60 bin tane araç var. Bu araçların olmaması için insanları bisiklet kullanmaya  teşvik edeceğim. Ve bunun için bisiklet yolları yaptıracağım. Bisiklet kullanmayı destekleyecek projeler yapacağım. Daha sonra okullarda çeşitli etkinlikle düzenleyeceğim. Her ay düzenli olarak bir okulu ziyaret edeceğim. Fakir, maddi gücü yetmeyen insanlara evler yaptıracağım. İnegöl’deki plansız yapıları yıkıp, yerine daha güzel evler yapacağım. Mobilyayla ilgili bir şey söylemiyorum. Çünkü, önceki belediye başkanımız Alinur Aktaş bu konuda güzel faaliyet yaptığı için bu konuya girmiyorum. Çok amaçlı salonlar yaptıracağım. Okulumuzun kütüphanesi yok. Okulumuza kütüphane istiyorum. Çok amaçlı salon istiyorum. Tüm sınıflara klima yaptırılmasını istiyorum” dedi.

BİZLER GELECEĞİ İÇİN YAŞAYAN BİR TOPLUMUZ

Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, “Her 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında, bütün Türkiye’de olduğu gibi Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın makamlarını devrettikleri gibi bizler de bugün sembolik olarak makamlarımızı devrediyoruz. Öncelikle tabi ki çocuklara verilen önemin ve değerin çok önemli bir göstergesidir bu bayram. Ve bu bayramı çocuklarımıza bahşeden ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmetle, minnetle anıyoruz. Allah nur içinde yatırsın. Tabi çocuklar bizim her şeyimiz. Onlar bizim geleceğimiz. Onlar bizim ideallerimiz, hayallerimiz. Onlar varsa hayat anlamlı. Gerçekten bizler geleceği için yaşayan bir toplumuz ve bu manada da önemli çalışmalara, yatırımlara aracılık ediyoruz. Tabi eğitimci arkadaşlarımızın özellikle bu konuda ciddi gayretleri var. Geleceğimizin, yarınlarımızın daha güzel olması adına. Bugün Mahmudiye İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Sümeyye Özcan kardeşimiz makamımızı devraldı. Tabi Sümeyye kardeşimiz, henüz Ortaokul 1. sınıfta. Ona eğitim öğretim hayatında başarılar diliyorum. Türkiye’de bu yıl biliyorsunuz yapılan seçimlerde 4 tane başörtülü Belediye Başkanı var. Bir gün İnegöl’ünde başörtülü bir belediye başkanı niye olmasın? Sümeyye biraz bunu da ortaya koymuş oldu. Belki belediye başkanlığı göreviyle alakalı erkek belediye başkan adayları ve belediye meclis üyesi adayları daha fazla gibi gözükse de, İnegöl Belediye Meclisinde de 4 tane bayan kardeşimiz var, biri de başörtülü olmak kaydıyla. Tabi ileri de bu sayı daha da fazlalaşacak. Ve bu manada belediye başkanlarımız da olacak. Bu işlere daha da kalite gelecek diye düşünüyorum. Ben özellikle Sümeyye kardeşimin şahsında tüm öğrencilerimize başarılar ve mutluluklar diliyorum. Bugün sembolik olarak bu makamları teslim ediyoruz ama şu bir vaka, biz nasıl geçmişte bu sıralardan, bu yollardan geçtiysek, aynı şekilde onlarda bu şehrin, bu ülkenin geleceği olacaklar. Rabbim onların yar ve yardımcısı olsun” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Alinur Aktaş, günün anısına makamını teslim ettiği Sümeyye Özcan’a hediye takdim etti.

KAYMAKAM ELİF PALA

Dün gerçekleşen ikinci program ise saat 10.00’da İlçe Kaymakamlığında yapıldı. İlçe Kaymakamı Ali Akça, sembolik olarak makamını Vehbi Koç İlkokulu 3-F sınıfı öğrencisi Elif Pala’ya teslim etti. Kaymakam Ali Akça’ya çiçek takdim ederek makamını teslim alan Elif Pala, telefonla Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve İlçe Emniyet Müdürü Şükrü Kaplan ile görüşerek isteklerini iletti.

GELECEKTE BU MAKAMLAR SİZLERİN OLACAK

Kaymakam Ali Akça, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında bugün Kaymakamlık makamını Elif Pala’ya devrettiğini belirterek, “İnşallah bizlerden daha iyi bu makamı temsil edecek. Cumhuriyetimizin kurucusu büyük Atatürk, 23 Nisan 1920’de TBMM’nin açılışına tekabül eden günü çocuklara bayram olarak hediye etmiştir. Ve dolayısıyla geleceğin teminatı olan siz çocuklarında bayramını kutlarken, gelecekte sizlerin olacak bu makamları sembolikte olsa temsil etmeleri, bizler için önemlidir. Bu çerçevede Elif hanımefendi şuan İlçe Kaymakamı’dır” dedi.

İNEGÖL’ÜN BÜYÜK VE GÖSTERİŞLİ KÜLTÜR SARAYINA İHTİYACI VAR

Kaymakam Akça’dan makamı teslim alan Elif Pala ise, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının bu yıl 94. Yıldönümünü kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Dünyadaki tek Çocuk Bayramı özelliğini gösteren bugünü bizlere hediye eden, geleceğin emanetçisi olan bizlere büyük değer veren sevgili Atamızı saygıyla anıyorum ve minnetlerimi sunuyorum. 23 Nisan’da kısa süreliğine de olsa koltuğu bana emanet eden değerli Kaymakamımıza da teşekkürlerimi sunuyorum. İnegöl yeşilliğiyle, mobilyası ve tarihiyle Türkiye’ye mal olmuş bir değerdir. Burada yaşamak bir ayrıcalıktır. Hedefimiz, hep daha iyi olduğuna göre benim İnegöl’de gerçekleştirilmesini arzuladığım bazı isteklerim var. İnegöl’de gençlerin kendilerinin gerçekleştirebileceği sosyal ve kültürel ortamların artmasını istiyorum. İnegöl’e yazarların daha sık gelmesini istiyorum. İnegöl’ün büyük ve gösterişli bir kültür sarayına ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Ve bu yönde çalışmaların yapılmasını bekliyorum. Okul çevre güvenliğinin sağlanması için daha yapıcı adımların yapılmasını bekliyorum. Bu koltuğa oturma ve isteklerimi dile getirme imkanı verdiğiniz için teşekkür ederim. Yaşasın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” diye konuştu.

Görevi devralan Pala ilk önce isteklerini iletmek için Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile telefonla görüştü. Elif Pala, Başkan Aktaş’tan, yeşil alanların çoğalmasını ve yeni kültür merkezinin yapılmasını istedi. Daha sonra İlçe Emniyet Müdürü Şükrü Kaplan ile görüşen Pala, ‘Okul çevre güvenliğinin sağlanması için daha yapıcı adımların atılmasını bekliyorum’ dedi.

Ziyaretin anısına Kaymakam Ali Akça, makamını teslim ettiği Elif Pala’ya ve Vehbi Koç İlkokulunda gelen öğrencilere çeşitli hediyeler takdim etti.

İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ HAYRUNNİSA AKPINAR

Dün gerçekleşen üçüncü program ise saat 10.30’da Milli Eğitim Müdürlüğünde yapıldı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, makamını İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası İlkokulu 4-A sınıfı öğrencisi Hayrunnisa Akpınar’a teslim etti.

SİZ BİZİM GELECEĞİMİZSİNİZ

Hayrunnisa Akpınar tarafından kendisine çiçek takdim edilen İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, “Bugün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle, ilçemizdeki öğrencilerimiz makam ziyaretleri yapmaktadırlar. Belediye Başkanlığımız, Kaymakamlığımız, Garnizon Komutanlığımız, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Emniyet Müdürlüğümüz bugün çocuklarımıza devredildi. Çocuk bayramı etkinlikleri çerçevesinde de geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız da, bu gibi güzel görevlere sahip olması, bu görevleri sevmesi için de bu ziyaretleri çok faydalı görüyoruz. Ben öncelikle yeni müdüre hanıma hoş geldiniz diyorum. Yeni görevinde başarılar diliyorum. İnşallah İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde bu zamana kadar yapılan çalışmalara daha güzel çalışmalar getirerek, İnegöl’ü daha iyi bir yere getirirsiniz ekibinizle diyorum. Kaldı ki, Cumhuriyetimizi kuran Atatürk, geleceği gençliğe emanet etmiştir. Siz de bizim geleceğimizsiniz. Dolayısıyla sizlere önem veriyoruz. İnşallah bu görevi layıkıyla yaparsınız. Ve İnegöl’ümüze güzel hizmetler yaparsınız” dedi.

ÖNCE OKULUM VE SOKAĞIM, SONRA BÜTÜN İNEGÖL’ÜM

Milli Eğitim Müdürlüğü görevini Mehmet Baştürk’ten teslim alan Hayrunnisa Akpınar, “94. yılını kutladığımız 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının coşkusunu, hep birlikte yaşıyoruz. Milli bayramlar bizlere gurur veriyor. Bu bayramın iki farklı önemi var. 23 Nisan 1920'de milli iradenin temsil edildiği yer olan Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılmış olması ve ulusal egemenliğe kavuşmuş olmamız. Diğeri ise, bu özel günün, devletimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk tarafından, dünyanın en değerli varlıkları olan çocuklara armağan edilmesidir. Bayramın en coşkulu bir şekilde geçirilmesi için Müdürlüğümüz, öğretmen ve idarecileriyle birlikte gereken her şeyi yapmaktadır. Bayram kutlamaları için toplanmışken, İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak neler yapmak istediğimi, sizlerle paylaşmak istiyorum. Öncelikle, ülkemizde okul sayısı hızla artmaktadır. Okul sayısının daha da artırılarak, bütün okulların normal eğitime geçişi, en temel hedefim olacaktır. Öğrencilerimizin, okullarda daha fazla zaman geçirip, etüt, sosyal faaliyet imkânlarını artırmaya çalışacağım. Okullarımızın ortak sportif etkinlikler yapabilmeleri için ortak salonlar inşa etmek amacıyla, yerel idarecilerle işbirliği içinde olmaya özen göstereceğim. Okullarımızın laboratuvar ve okuma salon eksikliğini en aza indirmek için çaba göstereceğim. Engelli öğrencilerimizin de kaynaştırma eğitimini alabilmeleri için, gerekli fiziki düzenlemeleri gerçekleştirmeye çalışacağım. İlçemizde 4+4+4 dönüşümüyle ilgili oluşabilecek sorunları en aza indirmeye çalışacağım. Çevre ve doğaya saygı için, öğrencilerimizi duyarlı olmaya davet eden etkinlikleri planlamaya çalışacağım. ‘Önce okulum ve sokağım, sonra bütün İnegöl’üm’ sloganıyla temiz çevre temalı kampanyalar planlayacağım. Bilgi kadar, bilginin hayatımıza uygulanması çok daha önemlidir. Sosyal hayatta uygulanmayan bilginin, hiçbir faydası olmaz. Bireye, kendisine, anne babasına, çevresine ve ülkesine saygılı, samimi, ilkeli, dürüst insan yetiştirmek milli eğitimin en temel hedefidir. Bu duygularla milletimizin Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlar, eğitim hayatımıza değerli katkıları olan herkese teşekkür ederim” diye konuştu.

10 YILDA OKULLAŞMA ORANIMIZ YÜZDE 100 ARTTI

Mehmet Baştürk ise, “Öncelikle yeni müdüre hanımın ortaya çıkarmış olduğu yeni eğitim politikaları, ilçemizde de öteden beri izlenmekte. Ama bundan sonra güçlenerek devam etmesi gereken temel eğitim politikalarımızdır. Bizimde arzumuz hem ülke genelinde hem de ilçemizde okullarımızın normal eğitim yapmasıdır. Bu konuda 10 yıldan beri ilçemizde okullaşma oranımız yüzde 100 arttı. 10 yıl önce 780 olan dersliğimiz, şu anda bin 600’e ulaştı. Yine 10 yıl önce 37 bin olan öğrenci sayımız, derslik başına 48 öğrenci düşerken, bugün öğrenci sayımız 52 bine ulaşmasına rağmen, derslik başına 30 öğrenci düşmektedir” dedi.

Baştürk, makamını teslim ettiği Hayrunnisa Akpınar’a ve beraberindeki öğrencilere kitap hediye etti.

EMNİYET MÜDÜRÜ AYŞE İCLAL USLU

Dün gerçekleşen dördüncü program ise saat 11.00’de İlçe Emniyet Müdürlüğünde düzenlendi. İlçe Emniyet Müdürü Şükrü Kaplan, makamını sembolik olarak Şakirlakşe İlkokulu 4-C sınıfı öğrencisi Ayşe İclal Uslu’ya teslim etti.

KIZIMIZA BUGÜN KOLTUĞUMUZU DEVRETTİK

Emniyet Müdürü Şükrü Kaplan, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle çocuklar bize ziyarete geldi. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız, bizleri yarınlara taşıyacak, ülkemizi muasır medeniyet seviyesine ulaştıracak neferlerimiz. Çocuklar, bizlerin en değerli ve kıymetli varlıklarımız. Yarın bu makam ve mevkileri bu çocuklara devredeceğiz. Kızımıza bugün koltuğumuzu devrettik” dedi.

POLİSİMİZ, HALKIMIZIN SEVGİ VE GÜVENİNİ KAZANMIŞTIR

İnegöl Emniyet Müdürlüğü makamına oturan Ayşe İclal Uslu, Polis Teşkilatının 169. kuruluş yıl dönümünü kutlayarak, “Bugün bir günlüğüne de olsa İlçe Emniyet Müdürü olarak polis teşkilatının içerisinde bulunmaktan dolayı mutluluk duyuyorum. Tüm teşkilat mensuplarının, taşımış oldukları sorumlulukları, büyük fedakarlıklarla ve üstün çalışma azmiyle yerine getirdiklerini biliyorum. Türk polisi göstermiş olduğu kahramanlık ile görev azmiyle tüm halkımızın sevgi ve güvenini kazanmıştır. Ben bütün teşkilat mensuplarına görevlerinde başarılar diliyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Ayşe İclal Uslu, polis telsizinden Emniyet Müdürünün telsiz kodu ile anons yaptı. Okullar bölgesindeki trafik tedbirlerinin yeniden gözden geçirilmesini isteyen Uslu’nun anonsu üzerine, emniyet ekipleri okullar bölgesine giderek, isteği yerine getirdi.

OKUL ÇEVRELERİ SÜREKLİ KONTROL ALTINDA

Okul çevrelerinde yaptıkları güvenlik çalışmalarını anlatan Şükrü Kaplan, “Okullarla ilgili bizim okul sorumlularımız var. Her okulun 1 amiri ve yeteri kadar personeli var. Çocukların eğitimine engel olacak ne varsa okullarda öğretmenlerimizle iletişim kuruyor. Ayrıca sabah, öğlen ve akşam çıkış saatlerinde ekipler sürekli okulları kontrol altında tutuyor. Okulla ilgisi ve ilişkisi olmayan kişilerin orada bulunmasını, çocuklarımızı huzursuz etmesine engel oluyoruz” diye konuştu.

Ziyaretin sonunda öğrenciler çiçek takdiminde bulurken, Emniyet Müdürü Şükrü Kaplan ise çocuklara çeşitli hediyeler verdi.

JANDARMA KOMUTANI EFE KEREM VURGUN

Dün gerçekleşen son program ise saat 11.30’da İlçe Jandarma Komutanlığında düzenlendi. İlçe Jandarma Komutanı Uğur Baş, makamını sembolik olarak Prof. Dr. Selçuk Yahşi İlkokulu 4-B sınıfı öğrencisi Efe Kerem Vurgun’a teslim etti.

ATATÜRK, ÇOCUKLARIMIZA BUGÜNÜ ARMAĞAN ETTİ

İlçe Jandarma Komutanı Uğur Baş, “TBMM’nin 23 Nisan 1920’de açılmasıyla millet hakimiyeti resmen ilan edilmiş olup, bu vesileyle ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ümüz de millet hakimiyetinin sonsuza kadar yaşatılması için, çocuklarımıza bugünü armağan etmiştir. Bu vesileyle geleceğimizin teminatı çocuklarımız donanımlı ve yetenekli bir şekilde yetiştirilmeleri için de, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ümüz, çok önem vermiştir. Bu vesileyle ben de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını tüm çocuklarımızın en iyi şekilde kutlaması ve geleceğimize yön verecek çocuklarımızın en iyi şekilde yetiştirilmesi için, özverili şekilde çalışmamız gerektiğine inanıyorum. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum. Makamımızı da yeni İlçe Jandarma Komutanımıza şuan devretmiş bulunmaktayım” dedi.

İNSANLAR GÜLSÜN, ÇOCUKLAR İSTİSMAR EDİLMESİN

Kıdemli Yüzbaşı Uğur Baş’tan İlçe Jandarma Komutanlığı makamını sembolik olarak alan Efe Kerem Vurgun ise, “Ben İlçe Jandarma Komutanı olarak, insan merkezli çağdaş yönetim ve görev anlayışıyla ulusal ve uluslararası alanda saygın, güvenilir ve mükemmel hizmet üreten örnek kolluk kuvveti olmayı hedefledim. Jandarma sorumluluk bölgesinde bulunan mahallelerde, özellikle çocuk suçları ve aile içi şiddet olaylarının önlenmesi için her türlü tedbiri alıyoruz. İstiyoruz ki, insanlar gülsün, çocuklar istismar edilmesin. Geleceğe güvenle ve emin adımlarla yürüsünler. Bölgemizdeki tüm vatandaşlarımızın huzur ve güvenle yaşamaları ve istedikleri zaman jandarmaya ulaşabilmeleri için, her türlü tedbiri aldık. Vatandaşlarımızdan beklentimiz, çevrelerindeki her türlü suç faaliyetini ve özellikle çocuk istismarlarını bizlere bildirmeleridir. Sorumluluk bölgesindeki mahallelerde yaşayan vatandaşlarımız, her türlü sorun ve ihtiyaçlarında kendilerine en yakın kolluk kuruluşu olan jandarmanın kapısını çalmakta tereddüt etmesinler. Çünkü, çaldıkları kapının arkasında sürekli onları bekleyen ve devletin koruma şefkatiyle kucaklayacak görevliler bulacaklardır” diye konuştu.

Karakol komutanını yanına çağıran Kerem Vurgun, Hamzabey mahallesine geceleri daha sık devriye atılması emrini verdi.

Jandarma Komutanı Uğur Baş, günün anısına Kerem Vurgun’a çeşitli hediyeler takdim etti.

Editör: TE Bilişim