İnegöl’ün Orhaniye mahallesinde faaliyet gösteren Manavcı Cihan Adak (28), işyerinin önünde bin lirasını düşürürken güvenlik kamerasına yansıyan kişiyi, yayınlanan haberin ardından 11 sonra buldu.
Manav Cihan Adak, 8 Ekim pazartesi günü işyerinin önünde bin lira buldu. İşyerinin güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen Adak, parayı düşüren kişinin görüntüye yansıdığını gördü. Parayı, saat 16.30 sıralarında manavın önünden geçen yaşlı adamın düşürdüğünü belirleyen Adak, paranın sahibini bulabilmek için görüntüyü sosyal medya hesabında paylaştı. 
Sosyal medyanın paylaşımında başarılı olamayan Adak, yerel basın mensuplarından yardım istedi.
Yapılan haber Ulusal kanallarda yayınlandı. Kanallarda yapılan yayınlardan birinde komşusu kadın, parasının düşüren Sebahattin Kuri (55)’nin olduğunu fark ederek durumu haber verdi. Parasını kaybettikten sonra günlerce aramasına rağmen başarılı olamayan adam komşusunun haber vermesi üzerine manavın yolunu tuttu.
Umudunu kesen yaşlı adam 11 gün süren arama sonunda duyarlı manavcı ile bir araya geldi. Manava gelen Sebahattin Kuri (55), bin lirasına kavuştu.
UMUDUMU KESMİŞTİM 
Parasına kavuşan Sebahattin Kuri, “Eve döndüğümde cüzdanımda para yoktu, montumun cebine baktığımda bıraktığım paranın da olmadığını gördüm. Komşumuzun gelini sabah bana haber verdi. Bizde geldik paramızı aldık. Demek ki insanlık ölmemiş. Yüzlerce kez teşekkür ederim. Emekli paramdı. Borçlarımı ödeyeceğim. 11 gün sonra paramıza kavuştuk. Herkese teşekkür ediyorum. Umudumu kesmiştim, ama param bulundu.” Dedi.
BİZİM İÇİN BAYA YORUCU OLDU
Manavcı Cihan Adak ise, “Amcamıza parayı ulaştıracağımızı söylemiştik. İnşallah kimse bir daha burada para düşünmez. Bizim için baya yorucu oldu. Bazıları sosyal medyada reklam yaptığımızı düşündüler. Parayı teslim ederek şov yapmadığımızı göstermiş olduk” dedi.
50 LİRALIK ALIŞVERİŞ YAPTI
Parasına kavuşan Sebahattin Kuri, manavdan meyve sebze alıp 50 liralık alışveriş yaptıktan sonra evinin yolunu tuttu.

Editör: TE Bilişim