İnegöl Belediyesi Kasım ayı olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi. Başkan Alper Taban’ın yönettiği mecliste 16 gündem, 2 takrir olmak üzere 18 madde görüşülerek karara bağlandı. İnegöllü yazar Turan Şahin, meclis toplantısı öncesinde ‘İnegöl Belediyeli Yıllar’ isimli kitabının tanıtımını yaptı.
Toplantının başında konuşan Başkan Taban, koronavirüsle alakalı kimsenin rehavete kapılmaması gerektiğini ifade ederek, maske, mesafe ve hijyen konusunda uyarılarda bulundu.
YİNE KOMİSYONA HAVALE OLDU
Gündemin 12. Maddesinde evsel katı atık bertaraf tarifeleri konusunda bilgilendirme yapan Başkan Taban, “Şehirlerin bir kısmında alınıp, bir kısmında alınmadığı konusunda bilgiler verdiler. Bakanlık bunun adının konulmasıyla ilgili çalışma yapıyor. Bununla alakalı Temizlik İşleri Müdürlüğümüz kanunen olmasa gereken neyse onunla alakalı bir çalışma yapıyor. Amacımız da bu maliyetlerin yıllara sarih düşürülmesiydi. Biz bu süreci almaya devam edecekmiş gibi yürüttük” dedi.
Söz alan İYİ Partili üye İsmail Karaman ise, “Süreç çok uzayacaksa, idare ederiz, 1’er kuruş deriz gider. Sembolik bir rakam belirleyebiliriz” dedi.
Madde oy birliği ile komisyona havale edildi.
BELEDİYE GERİ DÖNÜŞTÜRECEK
Geri dönüşüm atıkları artık belediye tarafından toplanacak. 4’ü motosiklet olmak üzere 7 aracın alınması konusu görüşüldü.
Bilgilendirme yapan Başkan Taban, “Geri dönüşüm sistemini de belediyemiz eliyle yapabilmek için çalışma başlatmıştık. İlk olarak bunu bertaraf firmalarıyla yapacağız ama kurduğumuz şirketle, malzemelerin işlenmesiyle alakalı çalışma yapacağız” dedi.
Madde oy birliği ile kabul edildi.
Bilgilendirme yapan Başkan Taban, “İlçe spor müdürlüğüne bağlı olan stadyumun işletilmesiyle alakalı biz her dönem tahsis olarak alıyoruz” dedi. İlçe stadının 10 yıllığına tahsis edilmesi konusu oy birliği ile kabul edildi.
AKHİSARDAKİ PARKLARIN İSİMLERİ DEĞİŞİYOR
Akhisar Mahallesi muhtarı Oktay Garip’in mahalledeki parklara söz konusu isimleri verilmesini talep etti. Gündeme getirilen konu oybirliği ile kabul edildi.
Ahıska Parkı, Pehlivan Koca Yusuf Parkı, Sultan Alparslan Çocuk Parkı, Şehit Türkan Bebek Çocuk Parkı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk Meydanı Parkı, Neşeli Çocuk Parkı, 23 Nisan Çocuk Parkı ve Çamlık Dede Korkut Parkı isimleri verildi.
CERRAHA SEMT PAZARI
Cerrah mahallesinde açık semt pazarı kurulması konusu görüşüldü. Cuma günü bin metrekare alanda 35 esnafın yer alacağı bir Pazar alanının oluşturulduğunu kaydeden Taban, 1 aylık süreçte pazarı hizmete açmayı hedeflediklerini kaydetti.
CERRAH’A MOBESE
Cerrah mahallesine MOBESE kurulması konusu gündeme geldi. Yapılacak MOBESE çalışmasına belediyenin 60 bin TL destekte bulunması konuşuldu. Madde oybirliği ile kabul edildi.
KAVŞAKLAR DÜZENLENECEK
İnegöl’ün her bölgesinde bulunan döner kavşaklarda kural hatalarının önüne geçilmesi amacıyla tabela çalışması yapılması konusu görüşüldü. Madde oybirliği ile trafik komisyonuna havale edildi.

Editör: TE Bilişim