İnegöl Belediyesi’nin düzenlediği 4. Kitap Günleri Fuarı kapsamında İnegöl’e gelen Yazar Mehmet Fatih Çıtlak, gündüz fuar alanında düzenlenen söyleşide, akşam da BMKSM’den düzenlenen “Din İnsana Ne Söyler” konulu seminerde İnegöllülerle buluştu.

İnegöl Belediyesi’nin 13 Şubat Perşembe günü açılışını yaptığı 4. Kitap Günleri Festivali sürüyor. Fuar kapsamında her gün farklı yazarlar ilçe halkıyla buluşurken, Cuma günü İnegöl’ün konuğu Yazar Mehmet Fatih Çıtlak oldu.

İMZA VE SÖYLEŞİ

Cuma günü 14.00’da Fuar Alanında bulunan söyleşi salonunda sevenleriyle buluşan Yazar Mehmet Fatih Çıtlak, burada hem kitaplarını imzaladı hem de vatandaşların sorularını yanıtladı. Yoğun katılımın olduğu salonda gelen tüm soruları içtenlikle cevaplayan Çıtlak, kitaplarını da İnegöllüler için imzaladı.

DİN İNSANA NE SÖYLER?

Mehmet Fatih Çıtlak, Cuma akşamı ise 20.00’da Beşinci Mevsim Kültür Sanat Merkezinde ilçe halkıyla bir araya geldi. Orhan Karaağaç’ın moderatörlüğünü yaptığı “Din İnsana Ne Söyler?” konulu seminerde Çıtlak’ın anlatımlarını salonu dolduran vatandaşlar ilgiyle izledi.

YAZARLAR İNEGÖLLÜLERLE BULUŞMAYA DEVAM EDECEK

Semineri Belediye Başkanı Alper Taban da takip etti. Program sonunda sahneye davet edilen Başkan Taban, burada kısa bir selamlama konuşması yaparak; “13 Şubat itibariyle kitap fuarımızın açılışını yaptık. 23 Şubat’a kadar da devam edecek. İnşallah bizler de bundan istifade etmeye devam edeceğiz. Beraberinde kıymetli yazarlarımızı, hocalarımızı gerek söyleşilerle, gerek imza günleriyle, gerekse de okullarımızla buluşturmaya devam edeceğiz. Ben şehrimiz adına gerçekten çok faydalı olduğunu düşünüyorum. Özellikle kıymetli hocamızın ağzından hemşerilerimizle ilgili bu güzel ifadeleri duymak bizleri memnun etti. Sonuna kadar ilgiyle dinlediğiniz için ben de çok teşekkür ediyorum” dedi.

 “Oku Allah’ın ilk emri” sözleriyle konuşmasını sürdüren Taban, “Ancak tabi bunu ilk başta kendime söylüyorum. Bu konuda kendi adıma da eksik olduğumu düşünüyorum. İnsan dediğimiz varlık, doğduğu günden mezara kadar kendini geliştiren bir varlıktır. Okuyarak, eğiterek, donatarak ve bunun neticesinde de hem kendisine hem ailesine hem insanlığa hizmet eden, faydalı olan kişidir. Dolayısıyla bizler de bu açığımızı bir nebze olsun kapatabilmek adına gayret içerisindeyiz” ifadelerinde bulundu.

Konuşmanın ardından Başkan Taban, Fatih Çıtlak’a ve Orhan Karaağaç’a İnegöl’ü simgeleyen çini hediye etti.

Editör: TE Bilişim