İNİYAD Başkanı Sağla

İnegöl İnsani Yardım Derneği (İNİYAD) Başkanı İlyas Sağlam dün saat 12.30’de dernek merkezinde düzenlediği basın toplantısında, İsrail’deki Siyonist rejimin başlattığı ‘Ortak Kullanım’ adı altında Mescid-i Aksa’yı yıkmaya yönelik çalışmalara dur demek için İnegöllülere ve sivil toplum örgütlerine seslendi.

İNİYAD Başkan Yardımcısı Naci Köseoğlu, Yönetim Kurulu Üyesi Varol Yılmaz ve Dernek Sorumlusu İsmail Güngör’ün de hazır bulunduğu basın toplantısında konuşan başkan İlyas Sağlam, “İslam’ın ilk kıblesi ve miracın mekânı kutsal Mescid-i Aksa için zaman giderek daralıyor. İşgal edildiği tarihten bu yana onlarca saldırıya maruz kalan, yakılan, altı oyulan, bir bölümü yıkılan ve çevresi boşaltılan kutsal Aksa Camii bu kez emsali görülmemiş sistematik bir tehtidle karşı karşıyadır. Bu tehdidin adı ‘ortak kullanım’  kandırmacasıdır.  Daha önceki yıllarda ele geçirmek istedikleri başka camiler için denenmiş taktiği bu kez Aksa için kullanan Siyonistler, caminin tamamını ele geçirmek yerine bir bölümünün kendilerine tahsis edilmesi için oldu bitti hamlesine hız verdiler. Bu plana göre, yıl sonuna kadar mescidin güney batı bölümü tamamen Yahudilere tahsis edilecek” şeklinde konuştu.

MÜSLÜMANLARIN CAMİYE GİRİŞİNE KISITLAMA GETİRİLDİ

Son aylarda Siyonistlerin camilere yönelik saldırılarında büyük artış olduğunu kaydeden Başkan İlyas Sağlam, “Siyonistler, iktidarda bulunan Benyamin Netanyahu hükümetinden aldıkları destekle yürüttükleri kampanyalarda, bu yönde resmi adımları başlatılmış durumdadırlar. Bundan iki ay önce mescidin çevresinde Müslümanlara ait evlerin müsaderesine girişen Siyonist yönetim, son bir aydır, Yahudi fanatiklerin mescide yönelik tecavüzlerine de zemin hazırlayıp, kendi kamuoyunu bu işgale ikna etti. Bu çabalarla eş zamanlı olarak Müslümanların camiye girişine kısıtlama getiren Siyonist yönetim, çok sayıda Filistinliyi tutuklayarak Kudüs’teki etnik temizlik çalışmalarına hız verdi” dedi.

İSLAM DÜNYASINDAKİ SESSİZLİKTEN GÜÇ ALINIYOR

Siyonist rejimin dünya gündemini farklı konularla meşgul ederek Mescid-i Aksa üzerindeki dikkatleri dağıttığının altını çizen Sağlam, “Bölgeyi ve uluslar arası toplumu, ‘İran ve Gazze’den yükselen tehlike’ gibi suni gündemlerle meşgul edip Aksa’da ki oldu bittileri sessizce yürüten Siyonist rejim, İslam dünyasındaki sessizlikten cesaret almaktadır” diye konuştu.

AKSA İÇİN YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR

Zaman kaybetmeden İslam ülkelerinin harekete geçmesi gerektiğini vurgulayan İlyas Sağlam, “Aksa’nın işgaline çok kısa bir süre kala şu aşamada tüm Müslüman toplumlar, Siyonistlerin kirli planlarına karşı harekete geçmelidir. Başta Türkiye olmak üzere İslam konferansına üye tüm ülkelerin İsrail’e karşı ciddi bir adım atması zamanı çoktan gelmiştir. Aksa’nın içinde bulunduğu tehditlere karşı sesimizi yükseltelim. İsrail’i telin edelim ve Kudüs’ün sahipsiz olmadığını haykıralım” diyerek, tüm sivil toplum kuruluşlarını, daha önce Filistin’e gösterilen hassasiyet çerçevesinde harekete geçmeye çağırdı.

Editör: TE Bilişim