“Meslekleri Tanıyorum, Mesleğimi Bilinçli Seçiyorum”  eTwinning Projesi
Projemizin kurucuları Bursa Anadolu Kız Meslek Lisesi öğretmenleridir. Onlara bu yolda eşlik eden diğer okullar; İnegöl Halil İnalcık Sosyal Bilimler Lisesi(Bursa), Düziçi ÇEAŞ Anadolu Lisesi(Osmaniye), Şehit Oğuzhan Yaşar Anadolu Lisesi(Ankara), Şehit Hüseyin Akyüz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Bursa), Fatma Aliye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Mezitli),  Lapseki Anadolu İmam Hatip Lisesi(Çanakkale ), Mersinli Teknik ve Endüstri Meslek Lisesidir(Konak).
SÜRE: Aralık- Nisan
Proje Amacı:
Meslek seçimi hayatımızın en önemli noktalarından birisidir. Sevmediği mesleği yapan, sırf puanı yettiği için meslek tercihinde bulunan insanlar, sevmediği işi yaptığı için gerekli verimi sağlamayan o kadar insan var ki etrafta. Bizim amacımız geleceğimizin teminatı olan gençleri meslekler hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlayarak hayatlarının diğer bölümünde severek yapabilecekleri bir mesleğe yönlendirmek. Severek yapılan her iş verimli başarılı ve üretken olur, bu da insanın mesleki doyumunu arttırır. Bu düşünceler doğrultusunda gençlerimizi bilinçli olarak meslek seçmelerini sağlayıp ailelerinde de farkındalık sağlamayı amaçlıyoruz.
SÜREÇ: Proje 10 öğretmen, 81 öğrenciyle yürütülmüştür. Süreç içinde öğrencilerimiz çeşitli meslek grubundan kişilerle görüşmeler yapmış; meslek seçimiyle ilgili testler sonucunda ilgi duydukları meslekleri belirlemiş; İlgili mesleklere dair tanıtım afişleri hazırlamış; gelecekte popüler olacak meslekleri araştırıp yayımlamıştır.
Meslek Tanıtım Günleri etkinlikleri çerçevesinde; Sümerolog Muazzez İlmiye Çığ ile söyleşi yapmış; endüstri ve makine mühendislerinden seminer almış; KHAS Üniversitesi Reklamcılık Akademisinden reklamcılık mesleği hakkında bilgi alarak “Metalurji ve Malzeme Mühendisliği” hakkında da bilgi sahibi olmuşlardır.

Proje logosu
 

Editör: TE Bilişim