Evini Bastığı Komşus

-Evini Bastığı Komşusu İle Kızını Tabancayla Öldürmekten Yargılanan Alaattin K., “Bana küfredince silahımı ateşledim. Maksadım öldürmek değildi” Dedi-

Geçtiğimiz yıl Kasım ayında Mesudiye mahallesinde meydana gelen olayda, evini bastığı komşusu ile kızını öldürmekten yargılanan sanık ilk kez konuştu. Komşusuyla konuşmaya gittiğini ifade eden sanık, "Bana küfredince silahımı ateşledim. Önce komşuma, ardından içeri kaçan kızına ateş ettim. Maksadım öldürmek değildi" dedi.

5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "kasten adam öldürmek" suçundan müebbet hapsi istenen tutuklu sanık 38 yaşındaki Alaattin K., dün tekrar hakim karşısına çıktı. Karısıyla ilişkisi olduğunu ileri sürdüğü komşusunun oğlunun evini basıp, 7 çocuk babası 52 yaşındaki Yakup Çetin ve 21 yaşındaki kızı Semra Çetin'i öldürmekle suçlanan ve geçen celse avukatı olmadığı için savunma yapmayan Alaattin K., ilk defa konuştu. Olayın yaşandığı Mesudiye Mahallesine 7 yıl önce taşındığını anlatan 3 çocuk babası Alaattin K., "Maktullerin ailesi hakkında iyi şeyler duymadığım için, eşime onlarla görüşmemesi gerektiğini söyledim. Bir gün evde eşimin telefonu çaldı. Telefonu ben açtım. Karşı taraftaki ses 'Seni bekliyorum' dedi ve telefonu kapattı. Eşime bu kişinin kim olduğunu sorduğumda bana tanımadığını söyledi. Ardından eşimin maktul Yakup Çetin'in oğlu E.Ç. ile görüştüğünü öğrendim. Daha sonra da eşim E.K., konuşmak için gittiği Yakup Çetin’in evinde maktulün kızı S.K.'yı evde bıçaklamış" dedi.

Eşinin, bıçaklama olayından dolayı  tutuklanmasının ardından duruşmayı izlemek için İnegöl Adliyesine gittiğini söyleyen TIR şoförü Alaattin K., "Adliye çıkışında maktul Yakup Çetin'in oğlu E.Ç. bana güldü. Yakup Çetin de, 'Bu kadın seni de bizi de süründürüyor' dedi. Bu sözlerin ardından  maktulün evine konuşmaya gittim. Yanımda daha önce arabamı sattığım kişiden aldığım ve üç aydır yanımda taşıdığım silah vardı. Kapıyı açan Yakup Çetin bana neden geldiğimi sordu. Ardından da kızı geldi. Her ikisi de bana hakaret etmeye başladı. Ben de silahımı çekerek önce Yakup Çetin'e, daha sonra da içeriye kaçan kızına ateş ettim. Ben eve konuşmak için gitmiştim. Öldürme gibi bir niyetim yoktu" diye konuştu.

Mahkeme, duruşmayı eksikliklerin giderilmesi için erteledi.

OLAY GEÇEN YIL KASIM AYINDA OLDU

Geçen yıl Kasım ayında Mesudiye mahallesinde meydana gelen olayda, eşinin ilişki yaşadığından şüphelendiği komşusunun oğlunun evini basan sanık Alaattin K., çocuklarının gözleri önünde Yakup Çetin ve kızı Semra Çetin'i öldürmüştü. Cinayete şahit olan ve korkudan balkona kaçan çocukları ise eve gelen polisler balkondan indirerek kurtarmıştı.

Mesudiye Mahallesi Şifa Sokak'ta oturan TIR sürücüsü Alaattin K., iddiaya göre yurt dışına gittiği zamanlarda, 3 çocuğunun annesi 31 yaşındaki E.K'nın, komşuları Yakup Çetin'in oğlu 26 yaşındaki  E.Ç. ile aşk yaşadığını, şüphe üzerine kontrol ettiği eşinin cep telefonu mesajlarından anladı. Bunun üzerine Alaattin K. ile kavga eden eşi  E.K., evi terk edip Ankara'daki ailesinin yanına yerleşti ve boşanma davası açtı. Bu sürede sevgilisi E.Ç. ile de sürekli görüşüp, boşandıktan sonra evlenmek için hazırlık yaptığı öğrenildi.

EVLENMELERİNE KARŞI ÇIKAN ABLAYI BIÇAKLADI

Geçen Eylül ayında ise, E.Ç.'nin evli ablası S.K.'nın evliliklerine karşı çıktığını öğrenen Alaattin K.’nın eşi  E.K., telefonla konuştuğu S.K. ile görüşmek üzere Ankara’dan İnegöl'e gelip,  evli ve 3 çocuk annesi S.K'nın evine giden E.K., ikna edemediği S.K'yı çantasından çıkardığı bıçakla göğsünden ve sırtından 2 bıçak darbesiyle yaralamış, S.K., kaldırıldığı hastanede ameliyata alınırken, Ankara'ya kaçmak için otogara giden E.K. ise otobüste polis tarafından yakalanıp, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

Editör: TE Bilişim