Bursa İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Karacabey, Mustafakemalpaşa, İnegöl ve Yenişehir’de bulunan mevsimlik tarım işçilerine sağlık hizmeti sunmak için mobil sağlık ekipleri oluşturuldu.

Bursa İl Sağlık Müdürlüğünce; Başbakanlık 2017/6 Genelgesine istinaden Karacabey, Mustafakemalpaşa, İnegöl ve Yenişehir ilçelerinde mevsimlik tarım işçilerine sağlık hizmeti sunmak üzere, Mevsimlik Tarım İşçileri mobil sağlık ekipleri oluşturuldu.

Bu kapsamda; işçilere Nisan ve Ekim ayları arasında mobil sağlık ekiplerince tarım alanlarında sağlıklı yaşam alanı oluşturma; gebe, bebek, 15-49 yaş izlemleri gibi rutin izlemlerin önemi; temiz içme-kullanma suyu temini ve atıkların yok edilmesi; bireysel klorlama amaçlı klor dağıtımı ve ilk yardım konularında farkındalık oluşturularak, sağlık taramaları yapılmıştır. Ayrıca Karacabey, Mustafakemalpaşa, İnegöl ve Yenişehir İlçe Sağlık Müdürlerinin de katılımıyla sahada yapılan bu taramalar sırasında işçilerin çocukları için çeşitli hediyeler dağıtıldı.

Ayrıca bu kapsamda; mobil sağlık ekiplerince Mustafakemalpaşa ilçesinde işçilere ve ailelerine  diş sağlığı taraması yapılarak çocuklara diş macunu fırça seti el sabunu dağıtıldı. Proje ilçelerde 4 ay boyunca dönüşümlü olarak uygulanacak.

Editör: TE Bilişim