İŞÇİLERİ TAŞIYAN KAM

Geçtiğimiz Salı akşamı saat 19.30 sıralarında, İnegöl ile Bozüyük arası karayolunun Mezit-1 mevkiinde meydana gelen feci kazada, İnegöl’e bağlı Kurşunlu Beldesinde Türkcell’in 3G kurulumu için altyapı kazı çalışmaları yapan işçileri taşıyan çift kabin kamyonet ile Ankara istikametinden gelip Bursa istikametine gitmekte olan kamyonun çarpışması sonucu iki kişi hayatını kaybetti, 2’si ağır olmak üzere 7 kişi yaralandı. Şiddetli çarpışmanın etkisiyle şoför mahalli adeta hurdaya dönen kamyonda sıkışan sürücü, İtfaiye ekiplerinin yoğun çalışmaları sonucunda sıkıştığı yerden çıkartıldı.

Edinilen bilgilere göre, Kurşunlu beldesinde Türkcell’in 3G kurulum hattı için altyapı kazı çalışmaları yapan işçiler, mesai saati bitiminin ardından sürücü Yalçın Karataş yönetimindeki 16 KU 508 plakalı çift kabin kamyonet ile Bozüyük’teki şantiyeye gitmek için yola çıktılar. İşçileri taşıyan kamyonet Mezit-1 mevkii Kurşunlu beldesi kavşağından Bursa-Ankara karayoluna çıkmak isterken, Ankara tarafından gelmekte olan sürücü 34 yaşındaki Yücel Erim yönetimindeki 16 PU 613 plakalı domates yüklü kamyonla çarpıştı.

Kamyonetin devrildiği feci kazada, kamyon sürücüsü Yücel Emir ön kısmı hurdaya dönen kamyonda sıkıştı. Sıkışan sürücü Yücel Erim, İnegöl Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü Arama Kurtarma ekibi tarafından kamyonun kapıları kesici aletlerle kesilerek çıkartıldı. Kazada kamyonda bulunan Adem Bozan ile kamyonet sürücüsü Yalçın Karataş, kamyonette bulunan Hayrettin Özdemir, Harun Özdemir, Mehmet Kurmuş, Zerkif Yıldız, Olcay Karabük ile Ömer Şimşek yaralandılar.

Yaralılar İnegöl ve Bursa merkezde görevli 112 Acil Servis Ambulansları ile İnegöl Devlet Hastanesine sevk edilirken, durumları ağır olan Zerkif Yıldırım, Ömer Şimşek, Hayretin Özdemir ve Mehmet Kurmuş Bursa’daki çeşitli hastanelere sevk edildiler. Bursa’ya sevk edilen yaralılardan Bozüyük nüfusuna kayıtlı 32 yaşındaki Ömer Şimşek ile  35 yaşındaki Zerkif Yıldız kurtarılamadılar.

Kaza nedeniyle kontrollü olarak sağlanan trafik akışı, kazaya karışan araçların yoldan kaldırılması, yere dökülen mazot ve domateslerin temizlenmesinin ardından normal olarak trafiğe açıldı.

Editör: TE Bilişim