Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Bursa Büyükşehir Belediye Meclis üyeleri, İnegöl’e bağlı Tüfekçikonak ile Halhalca Mahallelerinin yollarının asfaltlanması için meclise önerge verdi. MHP Bursa Büyükşehir ve İnegöl Belediye Meclis Üyesi Faruk Adıyaman, iki mahallenin yol sorunun bir an önce çözülmesi için konunun takipçisi olacaklarını belirtti.


5 YILDIR BEKLENİYOR
Dün yapılan Bursa Büyükşehir Belediye Meclisinde verdikleri önergeler hakkında bir açıklama yapan MHP Bursa Büyükşehir ve İnegöl Belediye Meclis Üyesi Faruk Adıyaman, “Tüfekçikonak Mahalle Muhtarlığının 14.08.2015 tarih ve 141026 sayılı yazısından bu yana 5 yıl geçmiştir. 5 yıldır yapılması beklenen yolun hala asfalt yapılamamış olması manidardır. Bu anlamda vatandaşlarımızın haklı olarak; şikayetleri, baskı ve tepkileri artmıştır. Köye giriş ve çıkış bağlantı yolu 3 bin 400 metredir. Uzun zamandır bekleyen bu yolun acilen sıcak asfaltlama yapılması gerekmektedir. Maalesef köy ana yolunun dar ve yıpranmış oluşu beraberinde can ve mal kaybına neden olma riskini de arttırmaktadır. Ayrıca köprülerin de ekonomik ömrünü tamamlaması ve dar oluşu sebebi ile biçerdöver ve büyük tarım aletlerinin geçişi zor olmaktadır. Tarla yollarının da stabil edilmesi gerekmektedir.”


VATANDAŞLAR MAĞDUR OLUYOR
Adıyaman, “Vatandaşlarımızdan gelen yoğun talep ve şikayetler üzerine, Halhalca-Şehitler mahalleleri arasındaki 1,5 km'lik yolun ve Halhalca-Çavuşköy mahalleleri arasındaki 2 km'lik yolun ivedilikle asfalt yapım işi gerektiğini, bu haliyle Burulaş yolcu taşımacılığı da yapılamadığından dolayı mağduriyetler yaşandığı muhtarlık ve vatandaşlarımız tarafından bildirilmiştir. Ayrıca mahallede bulunan İstiklal Şehitleri Şehitliğinin Bursa-Ümitalan/Halhalca arası ulaşım yolunun da bir an önce yapılması önem arz etmektedir. Vatandaşlarımızın mağduriyeti giderilmesi noktasında gerekli çalışmaların yapılmasını istiyoruz.”

Editör: TE Bilişim