MHP 50.yılını kutladı 
Milliyetçi Hareket Partisinin 50. Kuruluş yıldönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı. 
8-9 Şubat 1969 günlerinde Adana'da yapılan genel kongrede Cumhuriyetçi Köylü Millet Partisi'nin adını Milliyetçi Hareket Partisi olarak değiştirmesiyle kurulan Milliyetçi Hareket Partisi, 50.yılını tüm Türkiye’de olduğu gibi İnegöl’de de kutladı.

İnegöl’de etkinlikler parti önünden Atatürk Heykeline kadar süren yürüyüşle başladı. Yürüyüş sonrası konuşan MHP İlçe Başkanı Aytekin Torun; “Yayılmaktır Türk soyunun turası,  böyle diyor Oğuz Han'ın yasası. Muzafferliğin ilhamıyla kıtaları aştıran vazgeçilmez bir yemindir bizimkisi. Çiğnenmeyen, çiğnetilmeyen, unutulmayan, asla da unutulmayacak olan selam olsun büyük Türk milletine, selam olsun kahraman ülküdaşlarıma. Selam olsun asil bozkurtlara, iffet abidesi Asenalara”

50 YIL ÖMÜRDÜR
“Tarih yine 1969'un 9 Şubat'ıydı. Cumhuriyetçi Köylü Millet Partisinin olağanüstü kongresi Adana'da toplanmıştı. Bir adım atılacaktı, bir hareket başlayacaktı. Millet Partisi'nden Milliyetçi Hareket Partisi'ne etap etap ulaşıldı. Tohum olup ekildik, zaman içinde filizlendik, zaman geldi çınarlaşan 50 yılla buluştuk. Karanlık gecelere ışık olmak, kararan kalplere nur olmak için, katran emellere su olmak için 50 yıldır mücadele ettik. 50 yıl duadır, duruştur, diyettir, 50 yıl ömürdür,  onurdur, olgunluktur.  50 yıl, akildır şuurdur, sabırdır. 50 yıl çabaları, emektir. 50yıl; vatan sevgisinin millete sevgisinin kazancı devlete muhabbetinin kavlidir. 
KATILANLARA TEŞEKKÜR ETTİ
“Başta elleri öpülesi ecdadımız olmak üzere, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ten Mareşal Fevzi Çakmak'a Osman Bölükbaşı'ndan Başbuğ Alparslan Türkeş'e kadar iftihar kaynaklarımıza, siyasetlerimizin kutup başlarına Cenabı Allah'tan rahmetler niyaz ediyorum. Vatan ve millet uğruna bedenlerini siper eden, yardan geçen, serden geçen bir hilal uğruna hayattan geçen manevi kılavuz olan aziz şehitlerimizi minnetle, rahmetle anıyorum. Davamız için bedel ödemiş, zindanları aydınlatmış, taş duvarları inançlarıyla aralamış, yüzleri Yusuf, sabırları Yunus, yiğitlerimize sağlıklı ve uzun ömürler temenni ediyorum. Partimizin 50'nci yılı kutlu olsun. Programımıza katılan bütün konuklarımıza şahsım ve teşkilatım adına teşekkür ediyorum.  Ne mutlu Türküm diyene” diye konuştu.
KURULUŞTA HERŞEY ZORDUR
Cumhur İttifakı adayı ve İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban “Bugün Milliyetçi Hareket Partimizin kuruluşunun 50. Yılını kutlamak anmak özellikle geçmişi hayırla yâd etmek için toplanmış bulunuyoruz.  Bunu gerçekten çok iyi anlamak ihtiyacı olduğunu kendi adıma ders olarak çıkartıyorum. Kuruluşta her şey zordur zahmetlidir o gün ülke daha zor şartlarda iken adım atmak hedef koymak bu uğurda zor olandı ama dile kolay bir insan ömrü gibi 50. Yılına ulaşmış ben bugüne gelmesinde emeği geçen başta Sayın Alparslan Türkeş olmak üzere bu davaya hizmet eden tüm büyüklerimizi rahmetle minnetle anıyorum. “
GÜZEL BİR İTTİFAK ÇIKTI
“Bu gün bu kadrolar ülke için hizmet etmeye devam ediyor. MHP denildiğinde bende ilk çağrışım ülkesine milletine bağımsızlığa tam manası ile sarılan büyük bir organizasyon.  Bugünde hamt olsun ki Sayın Cumhurbaşkanımızın atmış olduğu adımla iki partinin bir araya gelmesiyle kol kola girmesiyle güzel bir cumhur ittifakı ortaya çıktı. Ben bunun tabanda güzel oturduğunu görüyorum kıymetli hemşerilerimizden olumlu bildirimler alıyorum bundan dolayı çok mutlu ve sevinçli olduğumu ifade etmek istiyorum. “
EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR ETTİ
“Bugün MHP’nin kuruluşunu kutluyoruz ama çok küçükte olsa adaylığımızdan dolayı bizlere destek veren tüm MHP’li kardeşlerime büyüklerime hanımefendi kardeşlerime sizlerin huzurunda çok çok teşekkür ediyorum. Bu organizasyonunda emeği geçen kıymetli başkanıma ve tüm kadrolara çok teşekkür ediyorum”
Konuşmaların ardından 50. Yıl anısına pasta kesildi. Pasta kesim merasimin ardından havai fişek gösterisi oldu.

Editör: TE Bilişim