MHP’DE AYTEKİN TORUN GÜVEN TAZELEDİ

MHP İnegöl İlçe Teşkilatı olağan kongresi Sani Konukoğlu konferans salonunda gerçekleşti. Tek liste ile gidilen seçimde mevcut başkan Aytekin Torun güven tazeledi.

Bursa ve İnegöl’den siyasi parti temsilcilerinin katıldığı kongrenin açılış konuşmasını yapan MHP İlçe Başkanı Aytekin Torun, “Önce alemlere rahmet Nebiler Server'i Hz. Muhammed S.A.V hayatının merkezine koyup, sonra  dünya sulh istiyorsa Türk'e biat etmelidir diyen Oğuz Kaan'ın, 40 çerisiyle Çin Sarayını titreten Kürşad'ın, Roma'nın ensesine balyoz gibi inen Alparslan'ın, devleti ebed müddet deyip çınarın köklerini dünyaya salan Osman Gazi'nin, çağ açıp çağ kapatan Fatih'in, yedi düveli zekasıyla alt eden Abdülhamid'in, yokluklardan imkansız zaferler çıkaran Gazi Mustafa Kemal'in, Türk'ün son Başbuğu Alparslan Türkeş'in, Dursun Önkuzu'nun, Süleyman Özmen'in, Mustafa Pehlivanoğlu'nun, Ruhi Kılıçkıran'ın, Taner Kalkancı'nın, Cemil Çöllü'nün, Halil Esendağ'ın, Selçuk Duracık'ın ve son olması dileği ile Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun izini sürenler, yolunda yürüyenler, her birinize gönül dolusu selam olsun. Cenabı Allah'ın selamı, rahmeti ve bereketi üzerinize olsun. 13’üncü olağan ilçe kongremize hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Değerli gönüldaşlarım yeminimiz var, bir sevdamız var birlikte koyulduğumuz. Bizler, cennet mekân başbuğumuzun yolunda, benim aklım hep Türkiye'dir diyen hareketimizin bilge lideri doktor Devlet Bahçeli'nin emrinde, ezan dinmeyecek, bayrak inmeyecek, Türk milleti ve Türkiye Cumhuriyeti bölünmeyecek diyen iradenin temsilcileri olarak buradayız. Milli beka çiğnenmeyecek, büyük Türk milleti siyasi ihtirasların ve ikbal kavgalarının kurbanı edilmeyecek diyenler olarak buradayız. İstiklal için birlik istikbal için dirlik kazanan Türkiye olacak diyenler olarak buradayız” dedi.

Torun konuşmasını şöyle sürdürdü;

“Birlikte rahmet, ayrılıkta azap vardır. Birleşin, ey yolları Kur'an'da birleşenler. Birleşin, itikatta, imanda birleşenler ayrılık yakışmıyor. Bölünmek günah size. Birleşin, ey Secde-i Rahman'da birleşenler diyerek buradayız. Muhterem dava arkadaşlarım, görev aldığımız ilk günden bugüne dek, Türkiye'mizin hassasiyet yüklü bu döneminde tarihi bir görevi ifa ettiğimizin bilincindeyiz. Pür dikkat, liderimize kenetlendik ve buyruklarını kesin bir itaatle yerine getirme azmindeyiz. Liderimizin de söylediği gibi; "Duruşu milli olanın durduğu yer, meşrudur, ahlakidir, manevidir, halkın ve hakkın yanıdır". Bizim duruşumuz Türkiye’dir. Duruşumuz Türklüktür. Duruşumuz Müslüman Türk milletinin ta kendisidir. Aziz dava arkadaşlarım, ülkemiz çok cepheli amansız bir mücadelenin içerisindedir. Fitne odakları Türkiye'nin stratejik kuvveti haline gelen Cumhur ittifakı ve Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi karşısında kudurmakta ve ihanet hançerini saplamak için pusuda beklemektedir. Bizler ise milli birlik ve beraberlik şuuruyla, Cumhur İttifakının ruhuna uygun çalışmaya devam edeceğiz. Ülke sevdamızdan taviz vermeden, gönüller yapmaya, ayrılık tohumları yerine birlik fidanlarını yeşertmeye devam edeceğiz. Yuları okyanus ötesinden tutulan, Türk milletini nifak içinde görmeye salyaları akanların gülmesine fırsat vermeyeceğiz. İnsanlarımızın gönüllerini fethederek saflarımızı daha da sıklaştıracağız. Gün; birlik ve beraberliğimizi sağlam temellere oturtma günüdür. Gün; Türk dünyasının bilge lideri Devlet Bahçeli'nin etrafında kenetlenme günüdür. Gün; Cumhur ittifakıyla zincirlerini kırıp, büyüyen Türkiye'ye omuz verme günüdür. Muhterem dava arkadaşlarım Türk milletinin tarihi boyunca Türklüğü yaşatmak ve yüceltmek uğruna can veren ecdadımıza, milli mücadelenin lideri ve cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kurucu kahramanlarımıza, vatan savunmasında, terörle mücadelede toprağa düşen aziz şehitlerimize, ezan dinmesin bayrak inmesin diyen ülkü şehitlerimize, Partimizin Kurucu Genel Başkanı Başbuğumuz Alparslan Türkeş'e, geçtiğimiz yakın süreçte hakka yürümüş il başkan yardımcımız Nail Şahar'a ve geçen hafta hayatını kaybeden taş medreseli ağabeyimiz Niyazi Zambak'a, ayrıca Covid-19 salgın hastalığı nedeniyle vefat eden İnegöl Gençler Gücü Spor Kulübü Başkanımız Sayın Kamuran Balkan’a ve bu salgın hastalık nedeniyle vefat eden tüm vatandaşlarımıza Cenabı Allah'tan rahmet, Hastalarımıza şifalar diliyorum.”

Konuşmanın ardından tek listeyle gidilen seçimde başkanlığa Aytekin Torun seçilirken, yönetim şu isimlerden oluştu;

“Özgür Bulva, Cemal Gürsel Bahadır, Sinan Çalar, Zeynep Ülkü Pakoğlu, Yücel Erim, İbrahim Balkan, Cihan Demirtaş, Faruk Toptaş, Murat Tunç Bircan, Behzat Doğan, Çetin Gözütok, Ali Akal, Togahan Yazlı, Arif İşçi, Sinan Coşkun , Mustafa Cevahir, Kenan Kotbaş, Gökmen Karabağlı, Mehmet Fatih Özçelik, Kerim Yavuz, Hakan Okuş, Bahtiyar Güçlü, Önder Torun, Mustafa Sipahi, Refik TaŞKIN, Kazım Açar, Niyazi Güven, Tarık Çelikbalta, Kerim Karaman, Kerim Ellikçi, Cengiz Kılıç , Bekir Kocabıyık, Eren Yılmaz, İsmail Söylemez, Ahmet Bozan, Sedat Benli, Yüksel Bilgili, Mustafa Baltacı, Necdet Kurukama, Nadim SANCAR, Alperen Ağbayır, Ertan Yenigelen, Salim Karagöz, Mehmet Sert.”

Editör: TE Bilişim