Sevim Yıldız Mesleki

Milletvekili Hüseyin Şahin Müjdeledi
Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampusu İçin 3 Milyon TL Ödenek Çıktı
Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin’in, Ankara’daki yoğun mesaisinde gündemine aldığı Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampusu ile ilgili girişimlerinin sonuçlarını vermeye başladığını bildirdi.
Hayırsever işadamı, Starwood Orman Ürünleri Firmasının sahibi Mehmet Yıldız’ın, eşi Sevim Yıldız adına yaptırmak üzere yapımına 2005 yılında başlattığını, tamamı mesleki eğitime adanan ve 28 adet  binadan oluşan  bu yatırımın bugüne kadarki maliyetinin yaklaşık 50 milyon TL olduğunu, bu dev yatırımın, Kamunun alt ve üst yapı yatırımları ile ilgili üzerine düşen yükümlülükleri yerine getirmemesi üzerine 2007 yılında durdurulduğunu hatırlatan Milletvekili Hüseyin Şahin,  Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’e konuyu detayları ile aktardığını, konunun tarafları olan hayırsever işadamı Mehmet Yıldız ile Bursa Valisi Şehabettin Harput’u, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ile bir araya getirdiğini, konunun çözümü üzerine görüşmeler yapılarak, Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampusundaki  çalışmaların yeniden devam ettirilmesi yönünde mutabakata varıldığını söyledi.
Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in,  Hükümet olarak mesleki eğitimi %70’lere çıkarmak gibi bir hedeflerin olduğunu ve konunun hassasiyetini bildiğini, böylesine anlamlı ve önemli bir yatırımın ülkemiz, şehrimiz ve İnegöl’ümüz için çok önemli olduğunu belirterek, söz konusu eksikliklerin tamamlanması için eğitim kampusunu yerinde incelemek üzere, Milli Eğitim Bakanlığı uzmanlarını görevlendirerek gerekli raporları tutturduğunu anlatan Hüseyin Şahin, “Tutulan raporlar ve İl Özel İdaresi yetkililerinin çalışmaları ile düzenlemiş oldukları keşif raporu hazırlanmıştır. Söz konusu rapora göre Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampusunun çevre tanzimine ilişkin, kanalizasyon ve yağmur suyu alt yapıları, içme suyu, asfalt, parke, doğalgaz ve yangın tesisatı, aydınlatma, trafolar ve kampus içi elektrik tesisatı, istinat duvarları, amfi tiyatro ve çevre düzenlemesine ilişkin keşif bedeli belirlenerek, konuyla ilgili hazırlanan raporlar bana iletildi. Ben de hemen işin  takibine başladım. Israrlı takibimiz meyvelerini vermeye başladı. Ve yapılması belirlenmiş olan işlerin ihaleye çıkılması için 3 milyon TL. ödenek Bursa İl Özel İdaresi hesabına bugün itibarı ile gönderilmiştir” dedi.
Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampusunun İnegöl’e Bursa’ya ve ülkemize hayırlı olmasını dileyen Milletvekili Şahin,  başta Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer olmak üzere, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı ve bürokratlarına, Bursa  Valisi Şehabettin Harput’a ve özellikle yatırımı tamamlama vaadini veren hayırsever işadamı Mehmet Yıldız’a teşekkür ederek, şükranlarını sundu.

 

Editör: TE Bilişim