Milli Eğitim Bakanlı

Milli Eğitim Bakanlığınca başlatılan ve geçtiğimiz hafta içinde ilk denemesi yapılan ‘Video-Konferans’ sistemine Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü de dahil oldu. Her ay yapılan İlçe Milli Eğitim Müdürleri toplantısı, ilk kez video-konferans sitemi ile yapıldı. İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar’ın Başkanlığında gerçekleştirilen e-konferansa, İnegöl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk  ile birlikte 17 İlçe Milli Eğitim Müdürü katıldı.
Video-Konferans sistemini kullanarak ilçe müdürleriyle ilk toplantıyı başarıyla yaptıklarını ifade eden Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, “Bakanlığımızca uygulamaya konulan bu sistem sayesinde ilçe müdürlerimiz kendi odalarından toplantıya katıldılar. Zaman zaman sistem üzerinden yapılacak seminer ve konferanslara da tüm idareci ve öğretmenlerimiz bulundukları yerden katılabilecekler.  Sistem, zaman ve iş kaybı konusunda tasarruf kazandıracak” dedi.
EĞİTİME YAPILAN YATIRIM, GELECEĞE YAPILAN YATIRIMDIR
Eğitimde mesai kavramının bulunmaması gerektiğini belirten Atilla Gülsar, “İçinde bulunduğumuz şu günlerde eğitimin öneminin daha da arttığını görüyoruz. Bu nedenle 24 saat esasına göre çalışmalı ve bir dakikamızı bile boşa geçirmemeliyiz. Çünkü, her şeyin eğitime bağlı olduğunu düşünüyorum. Eğitime yapılan yatırım, geleceğe yapılan yatırımdır” diye konuştu.
Son yıllarda Bursa’da eğitimin yukarı doğru bir ivme kazandığını da ifade eden Atilla Gülsar, okul öncesinde hedeflerinin % 100’e ulaşmak olduğunu,  öğretmenlerin proje çalışmalarına daha fazla katılması gerektiğini, okuma yazma bilmeyen vatandaşın kalmaması için çalışmaların hızlandırılmasını ve okul bahçelerinin güzelleştirilmesini arzu ettiğini söyledi.
TEKNOLOJİNİN SUNDUĞU OLANAKLARDAN FAYDALANMAK GEREK
Atilla Gülsar’ın yaptığı Video Konferans sistemi toplantıyı değerlendiren İnegöl  Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk ise,  "İl Milli Eğitim Müdürümüz ve 16 İlçe Milli Eğitim Müdürümüzle birlikte video konferans gerçekleştirdik. Sistem sayesinde iş gücü kaybı olmadan, herkesin istediği yerden katılabilmesi güzel bir olay. Bizler de okul müdürleri ve öğretmenlerle Video-Konferans sistemi ile  toplantı yapabileceğiz. Sistem sayesinde sunum yapılabildiği gibi katılımcılar soru sorabilmekte, görüşlerini sesli ve görüntülü aktarabilmektedir. Teknolojinin bizlere sunduğu olanaklardan sonuna kadar faydalanmak gerekiyor. Önümüzdeki günlerde sınıflarımız, Fatih Projesi kapsamında akıllı tahtalarla donatılacak. Öğretmenlerimiz derslerinde bunları etkin şekilde kullanacaklar, bundan dolayı da öğrencilerimiz daha iyi öğrenecekler ve başarıları artacak" diye konuştu.

 

Editör: TE Bilişim