AGD İnegöl İlçe Başkanı Mustafa Özkan yaptığı açıklamada, “Milli Görüş Lideri Merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocamızı vefatının 6. yılında hayırla, rahmetle, minnetle ve şükranla yad ediyoruz. Bildiğiniz gibi merhum Erbakan hocamız 27 Şubat 2011´de Hakk´a yürümüştü. Erbakan hocamızın vefatı, başta Türkiye´de olmak üzere tüm İslam dünyasında büyük bir üzüntüyle karşılanmıştı. Türkiye´de sağcısı solcusu, Alevi´si Sünni´si ile toplumun tüm kesimleri O´nun vefatından sonra cenaze merasiminde arkasında saf tutmuştur” dedi.

İKİNCİ YALTA HEDEFİ ANLATILACAK

Milli görüş lideri merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan´ın Türkiye başta olmak üzere dünyada yüzlerce program ve etkinlikle anılacağını, rahmetle yad edileceğini, geride bıraktığı güzel izler, açtığı çığırlar, bugün Milli Görüşçülere hedef olarak gerçekleştirilmek üzere bıraktığı yeni bir dünya (İkinci Yalta) hedefinin anlatılacağını açıklayan AGD İnegöl İlçe Başkanı Mustafa Özkan, “Anadolu Gençlik Derneği önceki adıyla Milli Gençlik Vakfı, Milli Görüş hareketinin bir gençlik teşkilatı olarak rahmetli Necmettin Erbakan tarafından kuruldu. Türkiye´de yarım asra yakın süredir İslami camianın gençlerini yetiştiren bir kurum olan Milli Gençlik Vakfı,  Anadolu Gençlik Derneği adıyla yolculuğuna devam etmektedir” dedi.

YENİ BİR ÇIĞIR AÇTI

Özkan, Erbakan´ın ülke siyasetinde yeni bir çığır açtığının altını çizerek, “Ülke siyasetinde yeni bir çığır açmış, ‘Hakkı üstün tutan´ bir anlayışı savunarak, ‘kuvveti üstün tutan´ zihniyetlere karşı ömrü boyunca ve bütün gücüyle mücadele etmiştir. Emperyalist, küresel ırkçı zihniyetlerin emellerini deşifre etmiştir, oyunlarını bozmuştur. Devlet adamı olarak; ülkemize çok önemli hizmetler ortaya koymuş, İslam dünyasına, dünyadaki diğer mağdur ve mazlum toplumlara model ortaya koymuştur´´ dedi.

İnegöl AGD olarak Erbakan Haftası kapsamında Hatim okumalarının yanı sıra 4 Mart Cumartesi günü saat 20.00´dei İlçe lokalinde ‘´Erbakan´ı Anlamak´´ konulu konferans düzenleyeceklerini, 5 Mart Pazar günü saat 14:30´da ise Alanyurt çıkışı Hamzabey köyü yolunda ‘´Erbakan Hatıra Ormanı´´nda toprağı yeniden fidanlarla buluşturacaklarını bildiren Özkan, “Etkinliklerimize tüm ilçe halkımız davetlidir” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim