Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Kurtuluş mücadelesini başlatmak için 19 Mayıs 1919'da Samsun'a ayak basmasının 100'üncü yıl dönümü törenlerle kutlandı. Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarıyla birlikte düzenlenen etkinlikler, İnegöl’de renkli görüntülere sahne oldu.

Kutlamalar dün saat 09.30’da Anıta çelenk sunumu ile başladı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İnegöl ilçe Müdürlüğü çelenginin sunumunun ardından saygı duruşunda bulunulup, İstiklal marşı okundu. Törenlere İlçe Spor Salonunda devam edildi.

Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasının ardından Kapalı Spor Salonunda ki törenin açış konuşmasını İnegöl Naire Çikeyeva Anadolu Lisesi Müdürü Cavit Yakşi yaptı. Okulun tarihçesinden ve başarılarından bahseden Yakşi, “Milli mücadelenin 100. yılını kutladığımız bu programın hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı ise İnegöl Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Yusuf Şevki Yücel yaptı. Yücel, “19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı töreni münasebeti ile bir aradayız… Büyük komutan Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsuna çıkışı ve Milli mücadelemizin başlangıcı olan 19 Mayıs 1919’un 100. yılında. Umudumuz, istikbalimiz, göz nurumuz gençler. Geçmişini bilmeyen geleceğini inşa edemez, bil. Okumazsan, bilim, sanat, inşa edemezsen, teknolojinin sahibi değil esiri olursan, hakkı kalır atanın. Hakkı kalır sana, bu güzel vatanı kanıyla yoğurup teslim eden ecdadının. 19 Mayıs 2019. Bayramınızı tebrik ediyorum. Milli Mücadelenin yüzüncü yılında Kurtuluş savaşımızın tüm şehit ve gazilerine minnet ve şükranlarımla” diye konuştu.

Şiirlerle süslenen programda, Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi ile Gençliğin Ataya cevabı da öğrenciler tarafından okundu. Naire Çikayeva Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı gösterilerle devam eden törenlerin sonunda, çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere kupa ve madalyaları takdim edildi. Ayrıca bu öğrencilerin okul idarecilerine de plaket verildi. Kutlamalar, toplu hatıra fotoğrafıyla sona erdi.

Editör: TE Bilişim