İlk yapılan reklam çalışmasında, programa İnegöl Belediyesinin de ortak olduğunu gösteren Belediye logosu ve Belediye Başkanının gülen fotoğrafına  yer verildiğini hatırlatan Kenan Alemdar,  “Daha sonrasında eleştirilere maruz kalınmış olunacak ki, bazı reklam çalışmalarından Belediye logosu ve Belediye Başkanının fotoğrafı kaldırılmıştır. Konuyla ilgili olarak Belediye Başkanının yaptığı açıklamaları yerel basınımızdan hayretle okuduk ve kendisi adına bir kez daha üzüldük. Açıklamalarında Belediye Başkanı Alinur Aktaş, piyangoyu tasvip etmediğini, hatta almadığını da açıklamış. Bu sevindirici bir durumdur ve olması gerekendir. Bu sebeple kendisini bu pislikten uzak tuttuğu için tebrik ediyoruz” dedi.

Kur’an-ı Kerim’de Maide suresi 90. ayette, “Ey iman edenler, içki, kumar, dikili taşlar ve fal okları ancak, şeytan işi birer pisliktir. Onlardan kaçının ki kurtuluşa eresiniz” buyrulduğunu kaydeden Kenan Alemdar, “Öncelikle Milli Piyangonun bir kumar olduğunu bilmeyen yoktur diye düşünüyoruz. Ayrıca bu ayeti kerimeyi bizler, Anadolu gençlik Derneği olarak geçtiğimiz yıl içerisinde Belediye Halk Otobüsünün üzerine kocaman harflerle yazdırmıştık. Gerek halkımızı gerek yetkililerimizi de uyarmıştık. Bilinmelidir ki, Anadolu Gençlik Derneği olarak bizler, Milli Piyango adı verilen oyunla kitlelerin kumarla buluşturulmasını sağlayan, her türlü kötülüğe giden yolları açan, bir çok gencin çeşitli bağımlılıklara yakalanmasına sebep olan, bir çok insanda iffet duygusunu zedeleyen her türlü kumar ve eğlence anlayışını reddediyoruz. Belediye Başkanının konuyla ilgili yaptığı açıklamalarında, Milli Piyangonun devletin bir kurumu olduğunu ifade etmiştir. Evet piyango devletin bir kurumudur ama kumar kurumudur. Devletin kurumu olması iman etmiş Müslümanlar üzerindeki etkisini değiştirmez. Ayrıca devlet yetkilileri de bunu sorgulamalı ve konuya acil çözüm bulmalıdırlar. Şunu da belirtmek gerekir ki, 12 yıldır hükümet bu konuda hiçbir önlem almadığı gibi, aksine bugünkü hükümet döneminde kumar daha da yaygınlaşmıştır. 2002 yılına kadar sadece  Milli Piyango çekilişi yapılır, haftanın 2 günü de at yarışı  yapılırdı. Bir de Spor toto vardı. Milli Piyango, Sayısal Loto, 10 Numara, iddia, Süper loto, Kazı Kazan, Ganyan, Şans Topu gibi bahis oyunları şimdiki hükümet döneminde yaygınlaşmış ve özellikle spor müsabakaları ve hassaten futbol maçları iddia oyunu ile kumar aracına dönüştürülmüştür. Şans Topu ve İddia son on yılda yeni bir icat olarak bulundu ve şimdi at yarışları 7 gün koşuyor. Gündüz yetmiyor bir de gece koşuyor. 2002 yılından bu güne Türkiye’de kumar tam 4 kat artmıştır” diye konuştu.

Belediye Başkanının, Milli Piyango çekilişine ev sahipliği yapmasının sebebini, İnegöl’ün tanıtımı olarak ifade ettiğine işaret eden Alemdar,  “Israrla 1 TL bile harcamadan İnegöl’ü tanıtacaklarını söylüyorlar. Hiçbir zaman pis suyla temizlik yapılmaz, haram yollarla helale ulaşılmaz. Kumar sayesinde yapılacak tanıtımın İnegöl’e bırakın bir faydasını, daha birçok zararı da beraberinde getirecektir. Hedefe götüren her yol mubahtır anlayışıyla hareket edilemez. Buradan Sayın başkana soruyoruz, 1 kuruş harcamayacağınız başka organizasyonlarda teklif edilse kabul edecek misiniz? Evet, siz piyango almıyorsunuz ama alana da mani olmuyorsunuz, hatta teşvik yardımında bulunuyorsunuz. Sizin bulaşmadığınız bu pisliğe milletimizi, özellikle gençliğimizi neden bulaştırmaya ortak oluyorsunuz? Ayrıca yine açıklamada Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Milli Piyango idaresinin başında daha önce Timurtaş Uçar hocanın oğlu olduğunu söylemiş. Evet doğrudur. Yine ifade ediyoruz. Evliya da olsa, Alim de olsa kimin oğlu olursa olsun, bu haramın gerçekliğini değiştirmez. Minareyi çalmış kılıfını da bulmaya çalışır bir durumdan başka bir şey değildir bu. Şunu da iyi bilmek lazımdır ki, Timurtaş hocanın oğlunun Milli Piyango kurumunun başında olması, onun acizliği ve basiretsizliğidir. Ayrıca Timurtaş hocadan alınan büyük bir intikamdır bu. Şunu da belirtmeden geçmek bu basın açıklamasının eksik kalması demek olur. Oda şudur ki; Milletimizin ve özellikle gençliğimizin maneviyatı için çalışmalar yapan kurum ve kuruluşların bazıları, konuyla hiç ilgilenmemiş, bazıları ise Belediyenin ve Başkanın fotoğrafı reklam afişlerinden kaldırılınca tepkisini geri çekmiştir. Bu ifsad programına önce tepkisini göstermesi gerekenler, milletimizi ve yetkililerimizi uyarması gerekenler, tebliğ vazifesini unutmuşlar veya ihmal etmişlerdir. Ya da Hakkı söylemelerine engel olan bir şeyler olmuştur. Umarız bu Hakkı söylemeyen dillere kilit vurulmamıştır, bu hassasiyetlerini yitirmemişlerdir. Onlar da iyi bilirler ki hakkı söylememek o hatayı, o yanlışı, o günahı işleyene ortak olmaktır. Şimdi bu kumar pisliğine, piyango programına hakkı bildikleri halde susanlar da ortak olmadı mı? Bilmeliyiz ki, Bütün bunlar kendi ellerimizle kendi başımıza açtığımız dertlerdir. Yani bunlar kendi kabahatlerimizdir. Tepkimiz ve tepkisizliklerimiz bu nedenledir” şeklinde konuştu.

 

Editör: TE Bilişim