Konu hakkında açıklamaya yapan MHP İlçe Başkanı Aytekin Torun, “İlhamını 3 bin yıllık Türk medeniyet tasavvurundan alan, felsefesini Orhun Anıtlarında somutlaştıran Türk milliyetçiliği anlayışının modern fikir hareketi hüviyeti kazanması, 19. yüzyılın ikinci yarısında gerçekleşmiştir. Türk milliyetçiliğinin bir kadro ve fikir partisi yapısına dönüşerek siyasi hayatımızdaki güzide yerini alması Milliyetçi Hareket Partisi'nin doğup gelişmesiyle mümkün olmuştur. Türk Milliyetçilerinin siyasi organizasyonu olan partimiz, 8-9 Şubat 1969 günlerinde Adana'da yapılan genel kongrede Cumhuriyetçi Köylü Millet Partisi'nin adını Milliyetçi Hareket Partisi olarak değiştirmesiyle kurulmuştur. Büyük kongreden sonra toplanan ilk genel idare kurulunda partinin amblemi "Üç Hilâl" olarak kararlaştırılmıştır. Bugün partimizin 50. kuruluş yıldönümünü idrak ediyoruz. Mutluyuz, kıvançlıyız.

Dile kolay, tam 50 yıllık bir emaneti omuzlayarak, özümseyerek ve her şartta sancak gibi taşıyarak bugünlere geldik. Üşenmedik, gücenmedik, gevşemedik, acze hiç mi hiç düşmedik. Biliyor ve inanıyorduk ki, Milliyetçi Hareket Partisi Türk milletinin ruh kökünden, Türk tarihinin derin kaynağından, Türklüğün binlerce yıllık engin mazisinden doğmuştu.

Yarım asırdır zorlu mücadelemiz tertemiz ülkücü vicdanların ihlas, iddia ve iradesiyle tarihsel yolculuğunu sürdürmektedir. Yol doğru, yolcu inanmış, yolculuk ise mübarektir. Bu yolculukta şahadet ve çile vardır. Bu yolculukta vatan, millet ve bayrak sevgisinden kavrulmak vardır. Bu kavramlara yabancılık çekenler bizi idrak edemezler. Bu kavramlarla esasta ters düşenler bizim gibi görünseler de bizden asla olamazlar. 50 yıldır yalan ve yozlaşmayla mücadele ediyoruz. 50 yıldır Türk ve Türkiye düşmanlarıyla uğraşıyoruz. 50 yıldır soygun, vurgun ve adaletsizliklerle savaşıyoruz. Yorulduğumuzu sananlar hayal aleminde gezenlerdir. Yıldığımızı düşünenler bizi kendilerine benzeten korkaklardır.

Partimizin 50’nci kuruluş yıldönümünün hayırlı olmasını temenni ediyor, kurucu Genel Başkanımız merhum Alparslan Türkeş bey’e, bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet, zulme direnen gazilerimize uzun bir ömür diliyorum. Milliyetçi Hareket Türk milletinindir. Bu kapsamda 9 Şubat Cumartesi günü ilçemizde yapılacak olan 50. Kuruluş yıldönümü etkinliklerimize tüm halkımızı buradan davet etmek istiyorum.

Milliyetçi hareket Türklüğün bekası, devletin devamlılığı ve milletin varlığı konusunda tavizsiz şekilde sürdürdüğü onurlu duruşunu her şartta muhafaza edecektir” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim