Özel Minik Ayaklar Anaokulu ürettikleri projeler, eğitim-öğretim vizyonu ile yine bir ilke imza attı. “Eğitim- öğretim hayatın mutfağıdır. Eğitimciler ise, bu mutfaktan ne çıkacağını belirleyen müstesna şeflerdir. Her yemeğin standart bir tarifi ve yapılışı vardır. Ancak ufacık bir dokunuş o yemeği eşsiz yapabilir” diyen Özel Minik Ayaklar ekibi, eğitime bakış açılarının altını çizdi.

27 Mart Dünya Demir Yolları Çalışanları Günü sebebiyle, Minik Ayaklar Anaokulu okul genelinde bir proje başlattı. Projede, coğrafi konumu itibariyle hiç trenle tanışmamış çocukların önce Demir Yolları Kurumunun neler yaptığını, demir yollarında ulaşımın nasıl olduğu, araçların nasıl çalıştığı ve demir yolları çalışanlarının unvanları, yaptıkları işleri öğrendiler. Daha sonra, belki de sadece oyunlarında ve çizgi filmlerde tanıdıkları demir yolları çalışanlarına aile katılımıyla mektup yazdılar. Mektupta, sevgilerini, hayallerini işlediler ve mektuplar TCDD Genel Müdürlüğüne yollandı. Projenin amacı, en üst biriminden en alt birimine, TCDD’nin varlığında, gelişmesinde emeği olan herkesin yüzüne tebessüm bırakmak ve teşekkür etmekti.

TCDD Basın Müşaviri İbrahim Kekeç’te mektupların samimiyeti ve sevgisine karşı kayıtsız kalmayarak TCDD ailesi adına Bozüyük YHT Gar Müdürü Sami Küçük ile Özel Minik Ayaklar Anaokulu öğrencilerini bizzat ziyaret etti. Aldıkları mektuplara cevaben özenle ve samimiyetle hazırladıkları mektupları muhataplarına elleriyle teslim ederek, çocuklara unutamayacakları anılar bıraktı. Yine çocuklara, ahşap trenler ve gerçek görünümlü Yüksek Hızlı Tren maketi hediye etti. 

TCDD Basın Müşaviri İbrahim Kekeç’in ziyareti sebebiyle İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünü temsilen İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Özel Öğretim Kurumları Şube Müdürü Orhan Çelik’te Özel Minik Ayaklar Anaokulunda ev sahipliği yaptı.

Çelik, yapılan projeyi takdir ederken, Kekeç’in ziyaretinden memnuniyet duyduğunu, bu yaş grubunda yapılan her şeyin geleceği belirlediğini belirtti. Çelik çocuklara hitaben yaptığı konuşmasında, ileride mutlaka bugünü hatırlayacaklarını belirterek, Kekeç’e teşekkür etti.

İbrahim Kekeç ise, mektupları aldıklarında şaşırdıklarını, hepsini tek tek okuduklarını ve mutlu olduklarını, dolayısı ile kayıtsız kalmak istemediklerini belirtti. TCDD’nin faaliyetlerinden, tarihteki öneminden, gelecek hedeflerinden bahsederken öğrencilere ve öğretmenlere yeni ufuklar açtı. Kekeç, Özel Minik Ayaklar ailesine ürettikleri proje için teşekkür ederek ayrıldı.

Özel Minik Ayaklar Anaokulu İşletme Direktörü Pınar Yıldız, “Eğitimcilik önemli iş. Eğitimci olmak, her zaman en iyiyi hedeflemek, her zaman hayal gücünü dinç tutmak ve geleceğe umutla bakmayı gerektirir. Sınırları zorlamayı bilmek, yenilgilerin de birer kazanım olduğunu bilmek demektir. Özel Minik Ayaklar Anaokulu ekibi, -miş gibileri sevmeyen eğitimcilerden oluşuyor. Bu nedenle, her zaman standardın dışında, görünenin ötesindeki hayalleri gerçeğe dönüştürmeyi hedefliyor. Ve çoğu zaman da başarıyor. Başaramadığı zamanlarında analizlerini yaparak, tecrübe heybesine katıyor”  dedi.

Özel Minik Ayaklar Anaokulu ekibi, eğitim ve öğretimin sadece ders sıralarında, rakamlarda olmadığını biliyor. Hayatın içinde güçlü karakterler olabilmeleri için çocuklarını her alanda beslemeyi seviyor.

Özel Minik Ayaklar Anaokulu Kurucusu Enerjin Baloğlu ise, TCDD Basın Müşaviri İbrahim Kekeç ve Bozüyük YHT Gar Müdürü Sami Küçük’e, ziyaretlerinden onur duyduğunu belirterek, gösterdikleri nezaket için teşekkürlerini sundu. Baloğlu, buradan bir kez daha günlerini kutlayarak, başarıların devamını, yeni hikayeler için yeni yolları, yeni vagonları heyecanla beklediklerini ekledi.

TCDD Basın Müşaviri İbrahim Kekeç’in, cevaben ilettiği mektuba https://www.facebook.com/Özel-Minik-Ayaklar-Anaokulu adresinden ulaşabilirsiniz.

Editör: TE Bilişim