Burhaniye mahallesi

Burhaniye mahallesi Edirne caddesi numara 13 adresinde iki yıldan bu yana faaliyet gösteren Minik Ayaklar Anaokulu öğrencileri, içerisinde bulunduğumuz  29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Haftası sebebiyle dün saat 14.30’da Kaymakam Durmuş Gençer’i makamında ziyaret ettiler.

Minik Ayaklar Anaokulu kurucusu Enerjin Çakır ve Eğitim Koordinatörü Filiz Alkan ile birlikte 3-6 arası yaş gruplardan 9 anaokulu öğrencisi, ziyaret sırasında Kaymakam Durmuş Gençer’e, kendilerinin yaptıkları ‘Türk Bayrağı’ el işi çalışması ve çiçek hediye ettiler. Küçük öğrenciler Kaymakam Durmuş Gençer’e ezberledikleri “Canım Atatürk’üm” isimli şiiri okudular.

Minik Ayaklar Anaokulunun, yürüttüğü okul öncesi eğitimle birlikte belirli gün ve haftalarda çeşitli faaliyetlerde de bulunduğunu ifade eden okulun kurucusu Enerjin Çakır, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Haftası münasebetiyle, İlçe Kaymakamlığına ziyaret gerçekleştirdiklerini belirtti. Minik Ayaklar Anaokulunun 11 öğretmen nezaretinde 80 öğrencisiyle eğitim verdiğini kaydeden Enerjin Çakır, okul öncesi eğitimin ilerleyen zamanlarda çocuğun başarısında etkisinin bilimsel bir gerçek olduğunun altını çizerek, bunun bilincinde olduklarını ve gerekli özeni gösterdiklerini sözlerine ekledi.

Şimdiki çocukların çok şanslı olduğuna dikkat çeken Kaymakam Durmuş Gençer ise, okul öncesi eğitimin ülke çapında yüzde yüze yayılması gerektiğinin altını çizdi. Okul öncesi eğitimin zorunlu hale getirilmesiyle eğitimde dünya standartlarına bir adım daha yaklaşılacağını vurgulayan Kaymakam Gençer, böylesine güzel bir ziyaretin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı haftasında gerçekleştirilmiş olmasının kendilerini çok mutlu ettiğini söyleyerek teşekkürlerini iletti. Gençer, Minik Ayaklar Anaokulu öğrencilerine çikolata ve meyve suyu ikramının ardandan birer adet kitap hediye etti.

Editör: TE Bilişim