Geçtiğimiz Cumartesi

Geçtiğimiz Cumartesi günü saat 22.30 sıralarında Orhaniye mahallesinde meydana gelen olayda, Bilecik’e bağlı Bozüyük ilçesinden İnegöl’e gelin gelen genç kadın, eşi ile aralarındaki problemler nedeniyle ailesini arayıp, gelip kendisini götürmelerini istemesi feci bir sona neden olmuş, Alev T.’yi alıp Bozüyük’e götürmek isteyen Alev T’nin babası Fuat P. ve oğlu Fikret P ile damatları Volkan T. arasındaki silahların da kullanıldığı kavga sırasında Volkan T.’nin 2 yaşındaki kızı Sevcan T. hayatını kaybetmişti. Olayla ilgili olarak gözaltına alınan 32 yaşındaki Volkan T. ile babası 55 yaşındaki Ali T., dün sevk edildikleri Adliyede tutuklanarak cezaevine gönderildiler.

Eşinin götürülmesine razı olmayan damat ile kayın baba ve kayın birader arasındaki silahlı kavga sırasında yaralanarak hayatını kaybeden minik Sevcan T. ise dün gözyaşları arasında toprağa verildi. 

Bozüyük’te ikamet eden 29 yaşındaki Alev T., iki buçuk yıl önce İnegöl Orhaniye mahallesinde ikamet eden 32 yaşındaki Volkan T. ile evlendi. Çift arasında zaman zaman yaşanan tartışmaların sıklaşması ve Volkan T.’nin eşinin ailesi ile görüşmesine izin vermemesi üzerine, Alev T., Bozüyük’teki ailesini arayarak gelip kendisini götürmelerini istedi. Bunun üzerine İnegöl’e gelen baba Fuat P. ile eşi Gülümser P. ve oğlu Fikret P., genç kadını alıp Bozüyük’e götürmek istediler.

Damat Volkan T.’nin eşinin ve iki yaşındaki kızının gitmesine izin vermemesi üzerine taraflar arasında tartışma yaşandı. Tartışmanın büyümesi üzerine taraflar silaha sarılarak rastgele ateş etmeye başladılar. Karşılıklı ateş sırasında 11 DH 602 plakalı özel otomobilin arka koltuğunda bulunan Alev T., Alev T.’nin annesi Gülümser P. ve kucağında bulunan torunu iki yaşındaki Sevcan T. yaralandılar.

Kayın baba Fuat P., kızının, eşinin ve torununun yaralanmasına rağmen, yaralılarla birlikte 11 DH 602 plakalı özel otomobille Bozüyük’e gitmek için yola çıkınca, Volkan T.’de 26 TE 315 plakalı özel otomobili ile onları takip etmeye başladı. İhbar üzerine İnegöl-Bozüyük arası yolda güvenlik önlemi alan Bölge Trafik ekipleri, söz konusu  araçları Bozüyük sınırına yakın bir yerde durdurdular. Araçlarından indirilen şahısların burada da kavga etmeye başlamaları üzerine olay yerine emniyet ve jandarma ekipleri sevk edildi. Olay yerine giden 112 Acil Servis Ambulansları yaralıları Bozüyük Devlet Hastanesine götürmek isterken, boynundan yaralanan iki yaşındaki Sevcan T. yolda hayatını kaybetti. Hafif yaralı olan gelin Alev T. Bozüyük Devlet Hastanesinde tedavi altına alınırken, karnından yaralanan kayınvalide Gülümser P. ise, hayati tehlike kaydıyla Eskişehir’e sevk edildi. Emniyet ekiplerinin şahısların üzerinde yaptıkları aramalarda, yaralı Gülümser P.'nin üzerinde olayda kullanıldığı tahmin edilen tabancaya ait dolu bir şarjör, diğer şahıslarda ise olayla ilgili bir tabanca ve bir tüfek ele geçirilirken, araçlarda da çok sayıda bıçak ve sopa bulunduğu bildirildi.

İnegöl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin Bozüyük emniyetinin desteği ile yürüttüğü soruşturmada olayla ilgili çok sayıda kişi gözaltına alındı. Emniyetteki sorgularının ardından, kızını yanlışlıkla vurduğu iddia edilen baba Volkan T’nin de aralarında bulunduğu şahıslar dün adliyeye sevk edildiler.

Adliyedeki sorgularının sonunda Volkan T. ile babası Ali T. tutuklanarak cezaevine gönderilirken, diğer sanıklar ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldılar. Olayda vurularak hayıtını kaybeden 2 yaşındaki minik Sevcan T. ise, dün Çardak Camiinde öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından götürüldüğü Orhaniye mezarlığında toprağa verildi. Cenaze töreni sırasında İnegöl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin geniş güvenlik önlemleri aldıkları gözlendi.

Editör: TE Bilişim